Zirkzee belangrijk in België: "Laat ze in Nederland maar praten"

16 augustus 2021, 07:55

Joshua Zirkzee maakte zondagavond zijn eerste treffers namens RSC Anderlecht en is blij dat hij zij nieuwe werkgever zo kon helpen aan drie belangrijke punten. De spits werd ook lange tijd gelinkt aan terugkeer naar Feyenoord, maar daar wil de huurling van Bayern München het liever niet meer over hebben.

"Laat ze daar maar lekker praten", aldus Zirkzee in gesprek met het Nieuwsblad over de kritiek van meerdere analisten in Nederland. "Ik had een goed gesprek met Vincent Kompany en was verkocht. Anderlecht is een topclub in België. Of we donderdag Vitesse aankunnen? Dat wordt een spannende match, maar ik ben overtuigd van mijn eigen ploeg. Aan die gemiste kans tegen Ajax wil ik niet meer herinnerd worden. Dat was kinderachtig en dom van mij en het zal nooit meer gebeuren. Vandaag tegen Cercle dacht ik: gewoon schieten."

Bekijk ook: Video: Zirkzee heeft vizier nog niet op scherp en mist reuzekans

Zirkzee maakte tegen Cercle Brugge zijn eerste twee doelpunten voor de club uit Brussel. "Voor een spits is het altijd lekker om te scoren. Ik twintig goals maken? Ik stelde mezelf geen doelen. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk scoren, maar ik kan ook genieten van assists. Zo is er een goeie klik met Benito Raman. Ik bleef ook gaan terwijl ik krampen had, maar zette een grote stap op conditioneel vlak. Fysiek en mentaal voel ik me goed."

Anderlecht is het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League begonnen met zeven punten uit vier wedstrijden. Donderdag staat in de laatste voorronde van de Conference League de eerste wedstrijd tegen Vitesse op het programma. Een week later volgt de return in Arnhem. Zirkzee (20) wordt dit seizoen door Anderlecht gehuurd van Bayern, waar de spits een contract heeft tot medio 2023. Vorig seizoen werd hij tijdelijk gestald bij het Italiaanse Parma, maar dat werd geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen