Ronald de Boer over deceptie Frank: "Hij zou het weer zo doen"

15 augustus 2021, 23:28

Frank de Boer is inmiddels alweer ruim anderhalve maand ontslagen bij het Nederlands elftal. De voormalig succescoach van Ajax werd aangesteld om Oranje minimaal naar de halve finale van het EK te leiden, maar het ging pijnlijk mis. In de achtste finale bleek Tsjechië met 0-2 te sterk. Volgens zijn broer Ronald de Boer gaat het inmiddels beter met de ex-bondscoach.

"Hij heeft een behoorlijke knauw gekregen", stelt De Boer aan tafel bij Ziggo Sport. "Het kwam gewoon keihard aan, want hij had die nederlaag zelf ook gewoon niet verwacht. Hij is het nu aan het verwerken. Aan het begin zal hij best slapeloze nachten hebben gehad, maar hij moet het op een gegeven moment ook loslaten." De Boer kon de sceptici na zijn aanstelling nooit overtuigen.

De Boer kreeg de laatste weken vooral veel kritiek op zijn tactische keuzes. De Boer koos voor een omstreden 5-3-2-systeem. "Hij zou het precies hetzelfde doen", aldus De Boer. "Met al die spelers lijkt 5-3-2 nog altijd de beste keuze. In de poulefase ging het ook niet slecht. Alleen tegen Tsjechië speelden ze een draak van een wedstrijd." De Boer werd eerder al ontslagen bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United. "Ik denk dat het voetbal hem even gestolen kan worden. Als je het hem nu vraagt, denk ik niet dat hij nog iets anders gaat doen."

Momenteel geniet De Boer van een vakantie in het Spaanse Marbella. "Hij heeft laatst zijn pols gebroken tijdens het boodschappen doen', aldus De Boer. "Maar voor de rest gaat het goed met hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen