Anderlecht waarschuwt Vitesse: Zirkzee schittert in Brugge

15 augustus 2021, 20:24

Joshua Zirkzee heeft zijn doelpuntenrekening bij RSC Anderlecht geopend. De twintigjarige spits van Bayern München, die sinds deze maand op huurbasis in de Belgische competitie speelt, was met twee treffers de grote man aan de kant van de topclub. De aanstaande tegenstander van Vitesse in de Conference League-voorronde won met 1-2 van Cercle Brugge.

De keuze van Zirkzee om naar Brussel te verkassen was gebaseerd op het spelen van wedstrijden, het vertolken van een hoofdrol en vooral het jagen op goals. Al die wensen kan hij op basis van zijn tweede wedstrijd in dienst van Anderlecht afvinken. Met twee treffers was hij hoofdverantwoordelijke voor de krappe overwinning op Cercle Brugge. 

Vooral met zijn tweede treffer kreeg Zirkzee de handen van de Belgische fans op elkaar. De spits van Jong Oranje verschalkte de doelman met een fraai schot van afstand. Daarmee is hij de eerste Nederlander met minstens twee goals voor Anderlecht sinds Michel Vlap, die in maart 2020 een hattrick produceerde. Cercle kwam na één minuut op voorsprong via Olivier Deman, maar Zirkzee keerde de achterstand hoogstpersoonlijk om.

De beelden zullen ook Arnhem hebben bereikt. Vitesse zal er komende en volgende week donderdag voor moeten zorgen dat het Zirkzee in toom houdt. Vitesse en Anderlecht treffen elkaar donderdag in de laatste voorronde van de Conference League. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen