Oranje-klant Til tempert euforie: "Het is nu ineens geweldig"

16 augustus 2021, 07:37

Guus Til en Feyenoord zijn uitstekend aan het nieuwe seizoen gestart. De Rotterdammers zijn onder de nieuwe trainer Arne Slot nog ongeslagen en zetten zondagmiddag Willem II eenvoudig aan de kant: 0-4. Volgens Til is het echter ongepast om nu al heel euforisch over zijn ploeg te praten.

Til is dolblij met de topvorm waarin Feyenoord verkeert. "Maar een paar weken geleden liep het nog stroperig", doelt de middenvelder in gesprek met ESPN op het bezoek aan FC Drita. In Kosovo kwam Feyenoord niet verder dan een 0-0 gelijkspel, terwijl Feyenoord dankzij een hattrick van Til in eigen huis goed weg kwam. "Toen was het nog mwa, nu is het volgens iedereen geweldig. Dat moeten we wel een beetje temperen."

Til speelde zondagmiddag tegen Willem II voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoot Frederik Aursnes. De Noorse middenvelder, die overkwam van Molde, maakte direct indruk op Til. "Hij was ontzettend rustig aan de bal en raakt 'm nooit kwijt. Dat is ontzettend fijn voor ons spel, want tegen ons zijn counters heel erg gevaarlijk."

Na een vliegende start is de naam van Til teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal. Daarvoor speelde de middenvelder in 2018 al één interlands. "Ja, ik ben erg blij en trots. Ik dacht wel: dit gaat wel heel erg snel", bekent hij. Til was tot dusverre al zes keer trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen