Feyenoord is helemaal los en declasseert ook Willem II

15 augustus 2021, 18:48   Bijgewerkt: 15 augustus 2021, 18:56

Feyenoord heeft zondag op overtuigende wijze de eerste overwinning van het Eredivisieseizoen geboekt. Een onmachtig Willem II werd in Tilburg met ruimte cijfers verslagen: 0-4. Door de overwinning én het goede spel zet Feyenoord de goede lijn van de afgelopen weken door. De Rotterdammers lijken klaar voor de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Conference League, waarin Feyenoord IF Elfsborg treft. Willem II zal de transfermarkt nog op moeten voor versterkingen.

De Rotterdammers reisden zondag met een flinke dosis aan zelfvertrouwen af naar Tilburg voor de ontmoeting met Willem II. In de oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid (2-1 winst) en in beide gewonnen wedstrijden tegen het Zwitserse FC Luzern, liet de ploeg van Arne Slot zien groeiende te zijn. In de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen de Zwitserse bekerwinnaar was nieuwkomer Alireza Jahanbakhsh de grote uitblinker, maar de vleugelspeler uit Iran viel uit wegens een blessure. Van die blessure ondervond de buitenspeler toch nog te veel last om zondagmiddag bij de wedstrijdselectie te zitten. Hij werd vervangen door een debutant: Frederik Aursnes. De Noorse middenvelder tekende afgelopen week een contract en is overgekomen van Molde FK.

Diezelfde Bergström zorgde voor de eerste echte kans in de openingsfase van het duel. De centrumverdediger kon vrij inkoppen na een voorzet, maar zag Justin Bijlow keren. Even het later was het ook Kwasi Wriedt die het met een kopbal probeerde, maar opnieuw reageerde de doelman van Feyenoord uitstekend. Feyenoord had het moeilijk met Willem II in het begin van het eerste bedrijf, maar kwam na een kwartier spelen toch op voorsprong. Een goed geplaatst afstandsschot van Bryan Linssen was Robbin Ruiter te machtig, al leek het een houdbare bal voor de doelman van de Tilburgers: 0-1.

Na de goal werd Feyenoord heer en meester op de Tilburgse grasmat. Bij vlagen combineerden de Rotterdammers erop los en lieten ze zien in een goede vorm te verkeren. De 0-2 was dan ook een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld. Luis Sinisterra veroverde de bal op eigen helft en zette vervolgens een rush op tot in het strafschopgebied van Willem II. Na een goede loopactie van Guus Til kreeg de Colombiaan voldoende ruimte om zelf af te ronden: 0-2. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Arne Slot, dat naar mate de eerste helft vorderde steeds beter ging voetballen.

Vanaf dat moment was het voor Willem II de taak om de schade beperkt te houden. Dat lukte aardig doordat doelman Ruiter zich in het tweede bedrijf enigszins herstelde, na een matig eerste helft. Met een paar goede reflexen voorkwam hij dat de score nog verder opliep, waardoor het in Tilburg bij 0-3 leek te blijven. Echter pikte invaller Naoufal Bannis in de slotfase nog een goal mee, waardoor het 0-4 werd in Tilburg. Feyenoord kent daardoor een goede seizoenstart en lijkt klaar voor de ontmoeting met het Zweedse IF Elfsborg van aankomende donderdag.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Robbin Ruiter 4; Leeroy Owusu 4,5, Emil Bergström 3,5, Ulrik Jenssen 3,5 (73. Nikolaos Michelis -), Derrick Köhn 6; Wesley Spieringhs 5 (67. Rick Zuijderwijk 5) 5, Görkem Saglam 4,5 (68. Elton Kabangu 5,5), Dries Saddiki 5; Ché Nunnely 5,5 (67. Max Svensson 5), Kwasi Wriedt 5 (62. Freek Heerkens 6) 5, Mats Köhlert 5

Feyenoord: Justin Bijlow 7,5; Marcus Pedersen 6,5, Gernot Trauner 7, Marcos Senesi 6,5, Tyrell Malacia 7 (88. Ramon Hendriks -); Frederik Aursnes 7, Guus Til 7,5 (Naoufal Bannis -), Orkon Kökcü 6,5 (84. Leroy Fer -) ; Jens Toornstra 7,5, Bryan Linssen 7 (72. Robert Bozenik -), Luis Sinisterra 7,5 (73. Ridgeciano Haps -)

Man of the match: Luis Sinisterra

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen