Bosz maakt zich grote zorgen over zijn Lyon: "Word er gék van"

15 augustus 2021, 18:35

Nog niet zo lang geleden stapten Peter Bosz en Olympique Lyonnais met elkaar in het huwelijksbootje. Toch is het huwelijk nog niet bepaald een succes gebleken. In de voorbereiding werd met 2-3 verloren van Sporting Portugal, met 5-3 van FC Porto en na twee wedstrijden heeft het ook nog geen competitiezege te pakken. Bosz heeft zijn grote zorgen geuit over de situatie in een interview met L'Équipe.

De ploeg van Bosz ging zondagmiddag zeer pijnlijk met 3-0 ten onder tegen Angers. "Ten eerste moeten we Angers feliciteren, dat verdiend heeft gewonnen. Het had zelfs met rust al 3-0 kunnen zijn. Gelukkig hield Anthony Lopes ons in de wedstrijd. Vandaag was Angers een team en waren wij elf spelers die afzonderlijk hun ding deden. We hebben nog geen team gezien dat wilde winnen en dat stoort me."

Bij Lyon viel andermaal op dat het door de aanvallende speelstijl achterin ontzettend veel ruimtes weggeeft. Toch denk Bosz dat het probleem niet daarin zit. "We kunnen wel praten over de defensie of over de individuele fouten, maar voetbal begint met mentaliteit en willen winnen. Je moet 100% geven, dat zag ik niet bij mijn team, maar dat vond ik wel leuk aan Angers."

Lees ook: Horrormiddag Bosz met Lyon bij de verrassende koploper

Ook het spel aan de bal zinde de oefenmeester niet. "Wat hebben we gedaan toen we aan de bal waren? Niets. We deden helemaal niets, we speelden niet snel, écht niets. Natuurlijk maak ik me zorgen, ik word er gék van. Er waren supporters vandaag, ze kwamen van ver, maar wat gaven we aan de supporters? Niets, helemaal niets." Zo spreekt Bosz harde woorden over zijn ploeg en maakt hij duidelijk dat het niet verder kan op deze manier. "Als we iets willen winnen, moet de mentaliteit snel veranderen. Ik vond het helemaal niet leuk wat ik vandaag zag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen