Danilo lijdt aan 'Haller-syndroom' bij oefenzege Ajax

15 augustus 2021, 18:37

Een dag na de zeer succesvolle seizoensopener tegen NEC, hebben ook de reserves van Ajax een overwinning geboekt. De spelers die niet in actie kwamen in het met 5-0 gewonnen Eredivisie-duel, speelden tegen de wissels van Heracles Almelo. Voor rust werd er twee keer gescoord door Ajax, waardoor de uitslag uiteindelijk 2-0 voor de Amsterdammers werd.

Met (wissel)spelers als Remko Pasveer, Danilo, Zakaria Labyad, David Neres en Devyne Rensch had Ajax een behoorlijk elftal op de mat staan. Spits Danilo had echter zaterdag wat te veel naar zijn concurrent Sebastien Haller gekeken, want net als de Fransman miste hij kans op kans. Binnen tien minuten had hij zijn ploeg al op voorsprong moeten zetten, maar hij bleek niet scherp.

Net als Haller was hij toch verantwoordelijk voor de openingstreffer. Na twaalf minuten zette hij met zijn hoofd Ajax op voorsprong. Later in de wedstrijd kreeg hij nog een aantal opgelegde kansen, maar hij kon zijn doelpuntenaantal niet verder uitbreiden. Labyad maakte voor rust wel de tweede Ajax-treffer na een goede individuele actie van Neres.

Lees ook: Berghuis over aangifte: "Hoop dat Nederland of regering iets doet"

Heracles Almelo had nog één grote kans om de stand iets draaglijker te maken, maar van dichtbij schoot Nikolai Laursen de bal op de paal. Zo verliest Heracles voor de tweede keer in twee dagen, nadat zaterdag PSV al met 0-2 te sterk was en wint Ajax juist voor de tweede keer. Danilo hoopt serieuze concurrentie te kunnen bieden aan Haller, maar dan zal hij beter moeten omspringen met de kansen die hij krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen