Van Polen vindt dat Vitesse spel 'verkracht': "Snap het bier gooien"

15 augustus 2021, 17:16

Ondanks diverse goede mogelijkheden kreeg PEC Zwolle het niet voor elkaar om punten over te houden aan de openingswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tegen Vitesse ging met 0-1 verloren en aanvoerder Bram van Polen was niet erg te spreken over de manier waarop de tegenstander voetbalde en ergerde zich aan de rare capriolen.

Voor de camera van ESPN laat hij weten erg te balen van de makkelijke tegentreffer. "Door een fout van ons komen wij om 1-0 achter. De kans die zij creëren, komt niet eens door goed voetbal, maar door fouten van ons. De manier waarop wij ons hebben laten zien aan het publiek ben ik wel blij mee. Maar het is wel een beetje een terugkerend verhaal: je moet jezelf belonen. Ik denk dat we een paar hele goede kansen hebben gehad. We hadden veel drang naar voren. Die gasten hebben er alles aan gedaan om het spel zoveel mogelijk dood te leggen en dat wordt helaas beloond."

Toch kreeg PEC de nodige kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar de aanvallers bleken de vorm nog niet te pakken te hebben. "We willen graag goede voetballers hebben. De jongens die nu voorin staan kunnen ook echt wel een goal maken, maar het is telkens net niet. Vitesse is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten en ik vond ons voetballend een stuk beter, maar nogmaals jammer dat hun voetbal wordt beloond."

Bij de tegentreffer zit nog meer frustratie bij de aanvoerder. "Je moet geen hakje doen op eigen helft. Daarom ben ik een beetje laaiend. Op de helft van de tegenstander kan dat, maar dit is precies wat zij willen. Ze hebben een zware week gehad en spelen volgende week weer tegen Anderlecht. Als ze op 1-0 komen, dan weet je dat ze achterover gaan leunen en het spel gaan verkrachten. Misschien een beetje een lomp woord. Ik begrijp heel goed dat ze het doen."

Lees ook: Redelijke generale Vitesse: benauwde zege op PEC

Daarnaast liet Van Polen zich nog uit over Eliazer Dasa, die op flink wat hoon van het publiek kon rekenen. "Die gozer ging de hele tijd van links naar rechts met de bal, vind je het gek dat ze dan een keer bier gaan gooien. Als ik supporter was, zou ik dat ook gaan doen. Ik wil het niet aanmoedigen, maar ik snap de frustratie wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen