De Jong ziet verschil Eredivisie en KKD: "Toen konden we joggen"

15 augustus 2021, 16:47

Henk de Jong en zijn SC Cambuur zijn in mineur aan de terugkeer in de Eredivisie begonnen. De succescoach van de Leeuwarders leek lange tijd op weg naar een punt in de noordelijke derby tegen FC Groningen, maar ging in extremis onderuit na een wonderschone omhaal van Jörgen Strand Larsen. Toch sprak De Jong over een mooie ervaring.

"We hadden in mijn ogen wel wat meer verdiend", vertelde De Jong na afloop aan ESPN. Cambuur bleef in de slotfase speuren naar de winnende treffer, maar werd achterin uiteindelijk afgestraft. Had de ploeg van De Jong voor een meer defensieve speelstijl moeten kiezen? "Nee, dat vind ik niet. Als wij niet meer gaan voetballen, moeten we niet in de Eredivisie gaan spelen."

De Jong zag de nederlaag uiteindelijk als een wijze les. "We moesten duidelijk wennen aan het hogere niveau en zullen zeker nog wat stappen moeten maken. We moeten meer leveren in de duels, ergens een stapje voor zetten... Afgelopen seizoen konden we bij balverlies nog terugjoggen, nu moet alles in sprint. Voetballend kunnen we zeker mee, maar we zullen ook op andere facetten bij de les moeten zijn."

Bovendien hoopt De Jong dat zijn club zich de komende weken nog roert op de transfermarkt. Voetbal International weet dat Leeds United de promovendus een 'nee' verkocht over een huurperiode van Crysensio Summerville, terwijl PSV-verdediger Shurandy Sambo geblesseerd is geraakt. Wel traint Jarchinio Antonia weer mee met de Leeuwarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen