Horrormiddag Bosz met Lyon bij de verrassende koploper

15 augustus 2021, 14:49

Peter Bosz heeft een absolute horrormiddag beleefd op bezoek bij Angers SCO (3-0 verlies). Met zijn ploeg Olympique Lyon kwam hij zondag rampzalig voor de dag: hij zag zijn keeper Anthony Lopes blunderen, Karl Toko Ekambi voor open doel missen, Marcelo een krankzinnig eigen doelpunt maken en Maxwel Cornet twee keer geel en dus rood pakken. 

En daarmee zijn er flinke zorgen voor de Nederlandse coach, want het optreden van zijn Lyon op bezoek bij de Franse nummer dertien van het afgelopen seizoen was bijzonder zorgwekkend. Na twintig minuten kwam de thuisploeg weliswaar op voorsprong na een fout van Lopes, maar het was niet tegen de verhoudingen in dat Sofiane Boufal uiteindelijk binnentikte.

Lyon creëerde barweinig tot ontsteltenis van Bosz, die in de pauze dan ook driemaal wisselde. Hij liet spits Ekambi wel staan, ondanks dat hij op slag van rust een kopkans voor open doel op onbegrijpelijke wijze liet liggen. Het was een voorbode dat werkelijk niets wilde slagen bij Lyon, dat tien minuten in het tweede bedrijf verder op achterstand kwam. Voormalig PSV'er Marcelo speelde de bal terug op zijn eigen keeper, maar omspeelde hem met zijn pass en de bal rolde pardoes het net in (zie onder).

En of dat nog niet genoeg was, pakte middenvelder Cornet uit frustratie zijn tweede gele kaart van de middag, nadat hij een counter van de thuisploeg eruit haalde. Hij was niet de enige speler van de ploeg van Bosz die tegen een tweede gele kaart aan zat. Met tien man werd het leed nog erger: nadat invaller Azzedine Ounahi eerst nog de paal raakte, schoot hij een minuutje later alsnog de derde treffer laag onder de wederom falende Lopes door.

Zodoende was het een zeer pijnlijke middag voor Bosz, die vorige week bij zijn debuut tegen Stade Brestois ook al punten liet liggen (1-1). Zodoende staat het vooralsnog bij de degradatieplaatsen, terwijl Angers SCO na de degelijke zege van vorige week voorlopig koploper is van de Ligue 1 met zes punten, vijf doelpunten voor en nul tegen. Op doelsaldo houdt het de sterrenformatie van Paris Saint-Germain nog onder zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen