Transferdriehoek tussen Inter, Chelsea en Roma compleet

17 augustus 2021, 12:13

De spitsencarrousel is in volle gang: nadat Chelsea deze week de overgang van Romelu Lukaku afrondde en Internazionale vervolgens shopte bij AS Roma voor diens opvolger, is Tammy Abraham (23) dinsdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe spits van de Romeinen. Die nemen hem op hun beurt weer over van The Blues.

Daarmee is de transferdriehoek compleet wat de spitsen betreft. Lukaku ging naar Inter, Edin Dzeko werd zijn opvolger in Milaan en Abraham verkast op zijn beurt naar AS Roma, waar hij gaat samenwerken met José Mourinho. De spits tekent een contract tot en met 2026 en komt over voor veertig miljoen euro, met nog maximaal vijf miljoen euro aan bonussen.

Chelsea heeft wel het recht om hem terug te kopen tot en met juni 2023, maar dan moet er wel liefst tachtig (!) miljoen euro op tafel komen. Dat er een terugkoopoptie is bedongen, is wel enigszins opvallend, zeker in de wetenschap dat Chelsea in de vorige zomer ook al Kai Havertz, Hakim Ziyech en Timo Werner kocht om de aanval te versterken. Daar kwam in deze zomer dus Lukaku nog bij voor meer dan honderd miljoen euro.

Lees ookDzeko volgt Dumfries naar Inter: eerste treffer al vóór transfer

Mede daardoor werd Abraham, onder Frank Lampard lang een van de oogappeltjes van Chelsea, het kind van de rekening bij de Champions League-winnaar. In Rome heeft hij de zaken ook goed voor elkaar, want hij gaat naar verluidt zo'n vier à vijf miljoen euro per seizoen verdienen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen