Bayern-legende Gerd Müller op 75-jarige leeftijd overleden

15 augustus 2021, 13:43   Bijgewerkt: 15 augustus 2021, 14:17

Treurig nieuws vanuit Duitsland: Bayern München-legende Gerd Müller is zondag op 75-jarige leeftijd overleden. De voormalig voetballer leed al sinds 2015 aan Alzheimer en is aan de gevolgen van die ziekte uiteindelijk overleden.

Dat heeft Bayern München zondag bekend gemaakt. 'Vandaag staat de wereld van FC Bayern stil. De Duitse recordkampioen en zijn hele schare fans rouwen om Gerd Müller, die zondagochtend vroeg op 75-jarige leeftijd is overleden', schrijft de club in een statement over de man nog altijd clubtopscorer aller tijden is van Der Rekordmeister. In mei werd hij qua doelpunten in één seizoen, wat hij ook in handen had, ingehaald door Robert Lewandowski.

Müller was in totaal maar liefst 365 keer trefzeker namens Bayern in slechts 427 duels. Daarnaast scoorde hij 68 keer in 62 interlands voor de nationale ploeg van Duitsland. Mede daardoor verdiende hij de bijnaam Der Bomber der Nation, terwijl hij in Nederland vooral herinnerd wordt aan het WK in 1974. Toen maakte Müller het beslissende doelpunt in de finale tegen Nederland.

Lees ookLewandowski schrijft Bundesliga-historie met goal 41 boven Müller

Hij won met Bayern München liefst landstitels, drie Europacups voor landskampioenen (1974, 1975 en 1976) en de wereldbeker in 1976 die Bayern in die periode veroverde. In 1970 werd Müller verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. Eind vorig kalenderjaar vierde Müller zijn 75ste verjaardag, maar toen al werd duidelijk dat hij niet lang te leven meer had. "Hij slaapt naar zijn einde toe", vertelde zijn vrouw destijds over haar man. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen