Koeman geeft met selectie duidelijk signaal aan overbodig viertal

15 augustus 2021, 12:27   Bijgewerkt: 15 augustus 2021, 12:33

Ronald Koeman heeft met zijn eerste wedstrijdselectie van FC Bacelona voor het nieuwe Primera Division-seizoen een heel duidelijk statement afgegeven. De Nederlandse oefenmeester nam Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Álex Collado namelijk niet op in zijn groep, waardoor de boodschap dat zij moeten vertrekken nóg duidelijker is.

En dat terwijl het viertal in de voorbereiding wel gewoon onderdeel was van de A-selectie en fit is voor de seizoensopener tegen Real Sociedad, maar dus worden gepasseerd door Koeman. Van Umtiti (belangstelling van Benfica) en Pjanic ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/388528/pjanic-stemt-in-met-vertrek-fc-barcelona-druk-in-onderhandeling/,_blank,belangstelling van Juventus]) is het al langer bekend dat FC Barcelona hen dolgraag wil lozen om er financieel beter voor te staan.

Dat geldt vermoedelijk dus ook voor Coutinho, die zondag werd gelinkt aan SS Lazio. De Braziliaan droeg tot voorkort nummer veertien, maar die werd voor deze selectie opvallend genoeg vergeven aan Rey Manaj, die net als Eric García en Memphis Depay pas op het laatste moment ingeschreven kon worden door de club. Collado (22) was eerder heel dicht bij een huurdeal naar Club Brugge, maar trok daar zelf de stekker uit. De kans is groot dat Koeman en ook de clubleiding wil dat ook hij nog (tijdelijk) vertrekt in deze zomer.

Lees ookKogel door de kerk: Memphis kan debuteren voor FC Barcelona

Naast het gepasseerde viertal ontbreekt de talentvolle Ilaix Moriba nog altijd in de selectie van Koeman, omdat hij zijn contract vooralsnog niet wil verlengen en bij FC Barcelona B speelt. Marc-André Ter Stegen, Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Sergio Agüero ontbreken vanwege blessures in de wedstrijdselectie. Frenkie de Jong, Clement Lenglet en Gavi zijn weer fit verklaard door de medische staf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen