Bekritiseerde Nijhuis vond vijfde Ajax-treffer géén overtreding

15 augustus 2021, 09:28

Bas Nijhuis staat achter zijn beslissing om het vijfde Ajax-doelpunt goed te keuren. De leidsman kreeg veel kritiek op zijn besluit om de treffer van Steven Berghuis te laten staan, omdat Noussair Mazraoui daarvoor een duidelijke overtreding zou hebben begaan op Souffian El Karouani.

Mazraoui speelde weliswaar ook de bal, maar raakte vervolgens de speler van NEC keihard met zijn knie tegen het hoofd. Uit de aanval die daarop volgde, maakten de Amsterdammers de vijfde treffer van de avond, die desondanks net afgekeurd werd. Op social media was er veel te doen over het feit dat de VAR niet ingreep. Nijhuis had alle commotie in elk geval niet door.

"Ik was verbaasd dat ik voor de camera moest verschijnen", zei de scheidsrechter tegenover ESPN over het moment, dat vervolgens getoond werd. "In het veld zie ik een speler van Ajax inkomen die de bal speelt. Daarna is er een botsing met een speler van NEC. Dat is hoe ik het zie, dus laat ik doorgaan en mijn VAR zag er eigenlijk hetzelfde in."

"Voor mij is dit een normaal duel", vervolgt Nijhuis. "Hij komt in, speelt de bal. Daarna komt er een botsing, maar dit is gewoon de bal spelen. En of er gefloten moest worden voor een hoofdblessure? Ja, je kunt fluiten om het spel stil te leggen. Maar in dit geval kwam hij niet helemaal op het hoofd, maar iets lager", oordeelde de arbiter over het desbetreffende fragment.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen