Dzeko volgt Dumfries naar Inter: eerste treffer al vóór transfer

14 augustus 2021, 23:26

Net als Denzel Dumfries is ook Edin Dzeko sinds zaterdagavond officieel speler van Internazionale. Al enige tijd was duidelijk dat hij de voor liefst 115 miljoen euro vertrokken Romelu Lukaku zou gaan opvolgen, maar pas vanavond werd zijn transfer officieel. Toch had hij zijn eerste doelpunt voor Inter er op het moment van zijn presentatie al in liggen.

Dzeko deed zaterdagavond namelijk al mee toen Inter een oefenwedstrijd speelde tegen Dinamo Kiev. De spits, die toen officieel nog bij AS Roma onder contract stond, deed één helft mee, wat genoeg was voor zijn eerste treffer in het shirt van Inter. Deze maakte hij in de 34e minuut op aangeven van Nicolo Barella, die zelf eerder al voor de openingstreffer had gezorgd. Stefano Sensi bepaalde de eindstand in de tweede helft op 3-0.

Net als de komst van Dumfries hing ook die van Dzeko al enige tijd in de lucht. Nadat Lukaku voor een bedrag van 115 miljoen euro vertrokken was naar Chelsea, stond de 35-jarige Bosniër op de nominatie om hem op te volgen. Inter - dat er financieel niet heel goed voor staat - neemt Dzeko transfervrij over van AS Roma en betaalt alleen een bedrag van anderhalf miljoen euro wanneer de ploeg erin slaagt Champions League-voetbal te halen. De spits tekende een contract tot medio 2023. 

Lees ook: Done deal! Dumfries eindelijk officieel speler van Inter

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen