Kogel door de kerk: Memphis kan debuteren voor FC Barcelona

14 augustus 2021, 23:15

FC Barcelona en Memphis Depay kunnen opgelucht ademhalen. De aanvaller mag meedoen in de eerste wedstrijd van de competitie. Dat heeft La Liga bekendgemaakt via de officiële kanalen, nadat er eerder nog een statement kwam dat het meespelen van de Nederlander nog hoogst onzeker was.

Verdediger Eric García is nog niet officieel ingeschreven, maar de verwachting is dat dat ook snel zal veranderen. Dat het nog niet rond is, heeft alles te maken met de financiële regelgeving in Spanje. De club had teveel salaris betaald, waardoor nieuwe spelers in eerste instantie niet ingeschreven konden worden. Het was ook de reden dat Lionel Messi deze zomer transfervrij vertrok bij zijn jeugdliefde. Nu het salaris verder is teruggebracht, mag Memphis dus 'gewoon' in actie komen aanstaande zondag.

Lees ook: Memphis en Garcia moeten alsnog vrezen na La Liga-statement

Real Sociedad is dan de tegenstander van Ronald Koeman en zijn mannen. La Liga meldde eerder dat Barcelona ook over Rey Manaj kan beschikken in de competitie. De 24-jarige aanvaller wordt overgeheveld uit Barcelona B, waar hij sinds januari voor speelt. Het is nu wachten op de inschrijving van García. De verdediger kwam transfervrij over van Manchester City, zoals ook Sergio Aguëro. De aanvaller staat weken aan de kant met een blessure en kan morgen sowieso nog niet zijn officiële debuut maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen