Van Dijk blij: "Na deze wedstrijd kan ik alleen maar positief zijn"

14 augustus 2021, 23:07

Virgil van Dijk is een tevreden man na zijn rentree in de Premier League. Meer dan driehonderd dagen deed hij niet mee in een officiële competitiewedstrijd voor Liverpool. Zaterdag mocht hij meteen in de basis beginnen in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Norwich City.

"Het begin was het moeilijkst. Mentaal is het moeilijk. De ene dag voel je je topfit, de volgende dag kun je niet lopen, zit je volgestopt met medicijnen, heb je pijn en kun je bijna niet slapen...", blikt Van Dijk in gesprek met Sky Sports terug op zijn revalidatie. De verdediger merkte dat veel mensen zich bemoeiden met de revalidatie. "Iedereen heeft een mening en die lees je, want je hebt niets anders te doen."

Lees ook: Liverpool begint seizoen uitstekend bij rentree Van Dijk

Naast Van Dijk waren er afgelopen seizoen meer geblesseerden bij Liverpool. Zo was ook zijn vaste kompaan Joe Gomez uitgeschakeld. "We konden daardoor niet spelen zoals we wilden: met hoge druk en met volle energie. Het is niet makkelijk om met middenvelders in het centrum van de verdediging te spelen. De jongens hebben het uiteindelijk fantastisch gedaan door derde te worden. Hopelijk kunnen we dit seizoen op die prestatie voortborduren", aldus de mandekker, die zijn rentree 'geweldig' noemde.

"Het was een zware wedstrijd. Het lijkt makkelijk als je met 0-3 winst, maar vooral in de slotfase hadden we het moeilijk en kwamen we onder druk te staan. Of het vermoeidheid was? Dat zou kunnen, daar moeten we naar kijken. Ik heb wedstrijdritme nodig en dat weet de trainer ook. Vandaag was een goede start. Hopelijk ben ik volgende week ook klaar om te spelen. Na deze wedstrijd kan ik alleen maar positief zijn", besluit Van Dijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen