Messi ziet nieuwe ploeg PSG ontsnappen aan blamage

14 augustus 2021, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain is zaterdagavond aan een enorme blamage ontsnapt. De sterrenformatie met onder meer Georginio Wijnaldum stond al binnen een halfuur op een comfortabele 3-0 voorsprong tegen RC Strasbourg, maar gaf deze nog bijna weg. De ploeg kwam uiteindelijk goed weg en won toch met 4-2.

Lionel Messi deed nog niet mee, maar was wel toeschouwer in het Parc des Princes. Hij was niet de enige topspeler die nog ontbrak; ook Neymar en andere aanwinsten Sergio Ramos en Gianluigi Donnarumma waren er nog niet bij. Zo kon het dat Mauro Icardi opnieuw in de spits begon en al na drie minuten voor de eerste treffer tekende. De Argentijn kopte een voorzet van Abdou Diallo binnen en hoewel hij buitenspel leek te staan, werd de goal toch geteld.

In korte tijd liep PSG verder uit. Na 25 minuten was het Kylian Mbappé die de bal met wat geluk via het hoofd van zijn tegenstander het doel in schoot en twee minuten later bereidde diezelfde Mbappé de 3-0 van Julian Draxler voor. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Franse topclub, maar toch werd het nog onnodig spannend. In de eerste twintig minuten na rust was Strasbourg dankzij Kevin Gameiro en Ludovic Ajorque. PSG moest zich herpakken om de gelijkmaker te voorkomen.

Daar slaagde de ploeg uiteindelijk wel in, mede dankzij een rode kaart voor Aleksander Djiku. De verdediger pakte in korte tijd twee - ietwat makkelijk gegeven - gele kaarten en kon gaan douchen. De laatste tien minuten leek een gelijkmaker niet haalbaar meer voor de tien van Strasbourg. In tegendeel, Pablo Sarabia zorgde vier minuten voor het einde voor de genadeklap. Op aangeven van opnieuw Mbappé bepaalde hij de eindstand op 4-2.