Ajax heeft tijdens seizoensouverture geen kind aan pover NEC

14 augustus 2021, 22:53

Ajax is het nieuwe seizoen van de Eredivisie zaterdagavond begonnen met een ruime overwinning. In de eigen Johan Cruijff ArenA won de ploeg van trainer Erik ten Hag overtuigend met 5-0 van promovendus NEC Nijmegen. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft. In het tweede bedrijf liet Ajax de touwtjes vieren en ontsnapte NEC aan een groter pak slaag.

Ten Hag moest het tijdens de eerste competitiewedstrijd stellen zonder Nicolás Tagliafico, die vorige week in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-4 nederlaag) een rode kaart kreeg. Daarom was er op het middenveld een basisplaats voor Edson Álvarez en werd Daley Blind als linksback opgesteld. Aan de zijde van NEC was er natuurlijk een basisplek ingeruimd voor aanvoerder Lasse Schöne. De routinier keerde deze zomer terug naar Nijmegen en werd voorafgaand aan de wedstrijd uitgezwaaid door de fans van de thuisploeg.

Ajax bleef de arme Nijmegenaren bij de keel pakken en werd ook nog eens geholpen door Bart van Rooij. De rechtsback van NEC werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Daarna was het tijd voor de eerste treffer van aanvoerder Tadic, die een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten kreeg en snoeihard raak schoot. Het vijfde doelpunt liet vervolgens eventjes op zich wachten, maar viel nog wel in de eerste helft. Berghuis ging niet voor eigen succes en legde de bal keurig breed op Tadic, die nog voor de thee voor de 5-0 zorgde.

Daar slaagde de ploeg van Ten Hag niet in en dus werd de 5-0 ruststand ook de eindstand. Daarmee is Ajax in ieder geval voor een dag op doelsaldo de koploper. Volgende week gaan de Amsterdammers in Enschede op bezoek bij FC Twente. NEC moet voor eigen publiek op jacht gaan naar de eerste punten van het nieuwe seizoen. De manschappen van Rogier Meijer treden vrijdagavond al aan tegen PEC Zwolle.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: Maarten Stekelenburg 6.5; Noussair Mazraoui 7, Jurriën Timber 6.5, Lisandro Martínez 6.5 (58. Devyne Rensch 6.5), Daley Blind 6.5; Edson Álvarez 6.5 (76. Zakaria Labyad -), Ryan Gravenberch 6.5, Davy Klaassen 6.5 (76. Victor Jensen -); Steven Berghuis 7, Sébastien Haller 7, Dusan Tadic 8 (58. David Neres 6.5).

NEC Nijmegen: Mattijs Branderhorst 6; Bart van Rooij 4.5, Iván Márquez 5, Cas Odenthal 5, Souffian El Karouani 5; Jordy Bruijn 5 (66 Ali Akman 5), Dirk Proper 5, Lasse Schöne 5 (80. Javier Vet -), Mikkel Duelund 5; Magnus Mattsson 5 (25. Édgar Barreto 5.5), Jonathan Okita 5 (80. Ilias Bronkhorst -).

Man of the Match: Dusan Tadic

*spelers moeten minimaal twintig minten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen