Schmidt en Madueke blij met goal: "Ik mocht nog vijf minuten spelen"

14 augustus 2021, 22:25

PSV speelde met een veredeld B-team tegen Heracles Almelo, maar Noni Madueke mocht wel in de basis beginne van Roger Schmidt. Kort voor zijn wissel maakte de aanvaller de tweede treffer, waardoor de overwinning definitief binnen was.

De oefenmeester was tevreden met de overwinning. "Het was een goede wedstrijd. De eerste is altijd speciaal, het was ook nog eens een moeilijke uitwedstrijd. Het was niet altijd goed, maar we hebben gewonnen. We hadden vooraf wat wissels gedaan en we speelden nog steeds zoals ik het graag zie, dus ik ben erg blij", vertelt Schmidt voor de camera van ESPN. Hij zag zijn ploeg moeizaam beginnen in Almelo, maar een verrassing was dat niet. "Dat wisten we van tevoren, omdat we aan elkaar moesten wennen."

Na de openingstreffer van Armando Bruma in de eerste helft, kwam de ploeg eigenlijk niet meer in de problemen. De Portugees raakte ook nog de paal met een knap schot en in de tweede helft werd de marge dus verdubbeld door Madueke. Dat terwijl de wissel al gepland stond, bekent Schmidt. "Ik zei dat hij nog vijf minuten had, want ik had het gevoel dat hij graag wilde scoren. Dat was een goed gevoel. Ik zag dat hij nog fit genoeg was om hard te blijven werken en te sprinten. Hij steekt in een geweldige vorm. Ik vind het mooi om hem zo te zien, omdat hij ook keihard werkt voor het team."

"Maar we moeten voorzichtig zijn, want het blijft een jonge speler. We spelen veel wedstrijden en hebben hem woensdag weer nodig", doelt de oefenmeester op de play-offs voor de Champions League. Madueke zelf was ook blij dat hij in zijn laatste minuten de wedstrijd kon beslissen op het kunstgrasveld. "Het was een mooie goal, he? Ik dacht: ik probeer om te draaien en te schieten. Ik dacht dat ik gewisseld werd, maar de trainer zei dat ik nog vijf minuten mocht spelen. Gelukkig kreeg ik die minuten. Ik scoorde en we wonnen. Perfect!"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen