Done deal! Dumfries eindelijk officieel speler van Inter

14 augustus 2021, 22:11   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 22:28

Denzel Dumfries is eindelijk officieel speler van Internazionale. Na een lange soap rond de rechtsback werd de transfer zaterdagavond dan toch door beide clubs bevestigd. PSV ontvangt naar verluidt 12,5 miljoen euro plus bonussen voor de EK-uitblinker van Oranje.

De rechtsback tekende bij de landskampioen van Italië een vierjarig contract tot medio 2025. Hij gaat de naar PSG vertrokken Achraf Hakimi opvolgen en wordt ploeggenoot van onder meer Stefan de Vrij. Al langere tijd was duidelijk dat Inter zijn nieuwe bestemming zou zijn, maar het duurde even voor ook de clubs tot een akkoord konden komen. Dat is inmiddels gebeurd. Technisch directeur John de Jong spreekt op de website van PSV van 'een mooie stap voor Denzel.'

Na het EK - waarop Dumfries als de rechter wingback in het 5-3-2-systeem van Oranje een goede indruk maakte - werd besloten dat de aanvoerder mocht vertrekken. "We hebben daar aan het eind van het seizoen samen heldere afspraken over gemaakt", lichtte De Jong toe. "Denzel heeft zih de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld bij PSV en heeft zich naar de club toe altijd professioneel en loyaal opgesteld. Dat verdient waardering."

Zo vertrekt er na Donyell Malen en Pablo Rosario opnieuw een basisspeler van het PSV van vorig seizoen. Met een uitgaande transfer van Dumfries was echter al rekening gehouden; de vleugelverdediger trainde na terugkomst van het EK al apart en speelde niet mee in de voorbereiding en Europese voorrondes van de club. Met Phillipp Mwene werd bovendien al een back gehaald die op rechts de concurrentiestrijd voert met Jordan Teze. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen