Malen debuteert voor BVB tijdens Haaland-masterclass

14 augustus 2021, 20:28   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 20:43

Borussia Dortmund heeft tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen en bij het debuut van Donyell Malen vertrouwen getankt. De ploeg van trainer Marco Rose maakte indruk tegen Eintracht Frankfurt en won dikverdiend met 5-2. Erling Haaland was de grote man door bij alle doelpunten van de thuisploeg betrokken te zijn. 

Na 23 minuten konden de fans in het Signal Iduna Park voor het eerst juichen. Haaland behield na een sprint het overzicht en vond Marco Reus, die de openingstreffer tegen de touwen schoof. Het was het startsein voor een absurde fase: voormalig Fortuna Sittard-speler Felix Passlack scoorde vier minuten later een eigen doelpunt, waardoor de stand op het scorebord weer in evenwicht was. 

Weer vijf minuten later stond Dortmund weer op voorsprong na een geweldige counter, waarbij Haaland weer de assist verzorgde. Deze keer was Thorgan Hazard de afmaker. In minuut 32 was de Noorse aanvaller zelf het eindstation. Hij strafte een grote fout bij de tegenstander af met een doelpunt, waardoor de marge twee werd in het voordeel van Die Schwarzgelben. Nog voor rust leek het verschil in doelpunten nog groter te worden, maar de tweede treffer van Reus werd afgekeurd. Dat gebeurde allemaal voor het tweede bedrijf.

Na de thee bleef de thuisploeg jagen op meer doelpunten en extra vertrouwen. Bayern München verloor vrijdagavond twee punten tegen Borussia Mönchengladbach, waardoor een overwinning meteen slecht nieuws betekent voor de concurrent uit het zuiden van Duitsland. Haaland bleef na rust gaan en zorggde bij de 4-1 van 

Giovanni Reyna weer voor de beslissende pass. Na drie assists, mocht hij in minuut zeventig ook voor de tweede keer zelf scoren.

Het bleek het moment te zijn op Malen binnen de lijnen te brengen. De debutant verving Hazard en mocht zich ruim een kwartier laten zien aan de supporters. De aankoop van dertig miljoen zag de bezoekers nog wel een keer scoren via Jens Petter Hauge, die deze zomer de overstap maakte van AC Milan naar Frankfurt. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor de Nederlander en zijn ploeggenoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen