Liverpool begint seizoen uitstekend bij rentree Van Dijk

14 augustus 2021, 20:22

Virgil van Dijk kende zaterdagavond met Liverpool een succesvolle start van de competitie. Niet alleen stond de verdediger aan de aftrap van zijn eerste officiële duel in tien maanden tijd; deze werd ook nog eens overtuigend gewonnen. Doelman Tim Krul kreeg namens tegenstander Norwich City drie doelpunten om de oren: 0-3.

Voor Van Dijk was het een bijzonder moment. Nadat hij tijdens de voorbereiding al voor het eerst in bijna een jaar tijd weer op het veld stond, stond hij tegen promovendus Norwich City ook voor het eerst weer aan de aftrap van een officieel duel. Die wedstrijd begon goed, want na 26 minuten zag Van Dijk hoe Diogo Jota de eer op zich nam de eerste Liverpool-treffer van het seizoen te maken. Mo Salah wilde de bal eigenlijk meenemen, maar de Portugees stond er beter voor en haalde uit: 0-1.

De andere doelpunten zouden pas na rust vallen. Ook hier was Salah twee keer bij betrokken. Na een gevaarlijke aanval van hem Sadio Mané had niemand bij Norwich nog oog voor Roberto Firmino, die voor het doel van Krul was opgedoken. Salah zag het wel en legde keurig klaar, waarna de Braziliaan de Oranje-keeper kon passeren. De Egyptenaar was ook zelf nog trefzeker - zoals hij de afgelopen vijf seizoenen in iedere openingswedstrijd was. Een afvallende bal viel voor zijn voeten, waarna het een kwestie was van klaarleggen en uithalen: 0-3.

Zo is Liverpool de derde topclub die in de openingswedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen niet de fout in gaat. Eerder op de dag was Manchester United al met 5-1 te sterk voor Leeds United en rekende Chelsea met 3-0 af met Crystal Palace. De ploeg van trainer Jurgen Klopp mag de prestatie van vandaag volgende week proberen te herhalen tegen Burnley.