Balende Koopmeiners eerlijk: "Ik had wel willen spelen, ja"

14 augustus 2021, 19:38

AZ beleefde zaterdagavond een pijnlijke competitiestart door met 1-0 te verliezen van RKC Waalwijk. Aanvoerder Teun Koopmeiners viel daarbij pas een halfuur voor tijd in. Wegens zijn transferwens liet trainer Pascal Jansen hem op de bank starten, al had hij zelf graag aan de aftrap willen staan.

"Ik had willen spelen, ja", gaf Koopmeiners na afloop eerlijk toe aan ESPN. Hij voegde eraan toe dat het wel 'in goed overleg met de trainer' is gegaan, al werd duidelijk dat hij zelf niet achter de beslissing stond. "We hebben er uitgebreid over gesproken. Hij heeft zijn redenen gegeven en ik heb uitgesproken hoe ik erin sta. Ik wilde graag spelen, maar hij heeft daarin een andere keuze gemaakt. Dat was helemaal helder voor mij."

Lees ook: Jansen duidelijk: "Ik wil spelers die met hun gedachten bij AZ zijn"

De beslissing had te maken met de transferperikelen rond de middenvelder, die zelf deze window graag een stap zou maken. "Maar zolang er niets gebeurt, speel ik hier. Ik heb ook tegen de club gezegd dat ik alles wil spelen. Ik ben gewoon professional en zolang ik hierben moet ik honderd procent blijven geven. Dat zal ik ook altijd blijven doen."

Atalanta, AS Roma en Stade Rennes zouden de drie belangrijkste gegadigden zijn om de AZ-captain over te nemen. Zelf wilde Koopmeiners echter niet op de transferverhalen ingaan. "Er is wel iets concreet", vertelde hij nog. "Maar op dit moment heb ik even geen zin om het erover te hebben."

Lees ook: Pijnlijke start voor AZ: Alkmaarders onderuit tegen stuntend RKC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen