Sampaoli baalt van Messi-transfer: "De spanning is verdwenen"

14 augustus 2021, 19:35

Lille OSC werd afgelopen seizoen verrassend kampioen in Frankrijk. Het kan wel eens de laatste keer zijn dat Paris Saint-Germain geen kampioen wordt. Dat stelt Olympique Marseille-trainer Jorge Sampaoli, die Lionel Messi zag neerstrijken bij de vermogende club.

De Argentijnse trainer hoopt dat 'traditionele' clubs in Frankrijk een manier vinden om de strijd aan te gaan met het vermogende PSG. Alleen al deze zomer kwamen Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum én dus Messi naar Parijs. Alleen voor de rechtsback werd een transfersom betaald, maar de salarissen liegen er niet om. Het is voor andere clubs uit de competities niet bij te benen, aldus Sampaoli.

"De transfer van de beste speler ter wereld naar PSG heeft natuurlijk gevolgen voor het niveauverschil tussen hen en de andere clubs in de Ligue 1. Deze transfer herinnert iedereen er weer aan dat macht niet altijd eerlijk is. Met Messi erbij zullen veel meer mensen naar de Ligue 1 kijken, maar zijn komst betekent ook dat de spanning is verdwenen", aldus de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Girondins de Bordeaux.

"Ik hoop dat traditionele clubs als Marseille op termijn ook dezelfde mogelijkheden hebben als PSG, dat nu door hun economische positie de Ligue 1 kan domineren", besluit Sampaoli, die verwacht dat de andere clubs geen serieuze partij meer kunnen bieden aan de Franse topclub. Afgelopen seizoen lukte dat Lille dus nog wel, maar de reactie is duidelijk: meerdere sterren kwamen naar Parijs, waardoor het gat tussen de club en de rest nog groter is geworden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen