Merkwaardige voorbereiding Willem II: "Stapje terug moeten doen"

14 augustus 2021, 17:08

Willem II gaat het nieuwe Eredivisieseizoen in met een minder geslaagde voorbereiding dan de competitiegenoten. Het voorseizoen van de Tilburgers werd namelijk ruw verstoord door een coronagolf binnen de selectie. "We hebben twee weken on hold gestaan", blikte trainer Fred Grim terug.

De voorbereiding begon met enkel overwinningen juist goed voor de Tilburgers. Terwijl de seizoensstart dichterbij kwam, sloeg het coronavirus echter toe. De oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Sparta moesten worden afgelast en verschillende spelers en stafleden zaten in quarantaine. "Dit kwam uiteraard zeer ongelegen", stelde Grim in gesprek met Voetbal International. "Als je twee weken verplicht thuis bent en je begint weer, heb je niet alleen stilgestaan, maar heb je ook een stapje terug moeten doen."

Feyenoord

Daar komt nog eens bij dat de openingswedstrijd van Willem II niet de makkelijkste is. Zondagmiddag krijgt het om 16:45 uur in eigen huis bezoek van Feyenoord. "Ik heb Feyenoord de laatste weken regelmatig zien spelen", vertelde Grim. "Je ziet een visie, veel positiewisselingen. Feyenoord draait goed op dit moment, ze maken duidelijk stappen en lijken het goed op te pakken. Til is goed bezig, Linssen vindt zijn draai, Malacia valt op, het centrum is op orde en ze hebben een goede doelman. Feyenoord heeft een goed team."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen