Jansen duidelijk: "Ik wil spelers die met hun gedachten bij AZ zijn"

14 augustus 2021, 16:53

Calvin Stengs en Myron Boadu vertrokken deze zomer bij AZ. De kans bestaat dat er nog meer spelers vertrekken, want ook Teun Koopmeiners aast op een transfer. De controlerende middenvelder begint vanwege zijn transferwens op de bank in de seizoensopener van de Alkmaarders tegen RKC Waalwijk.

"Ik heb geleerd dat je niet te veel moet verwachten, dan word je ook niet teleurgesteld. Rondom Teun is er wel wat gerommel geweest, maar rondom Owen op dit moment nog niet", doelt trainer Pascal Jansen voor de camera van ESPN op de middenvelder en linksback Owen Wijndal. De verdediger ontbreekt in de selectie wegens een lichte blessure. Koopmeiners zit wel bij de selectie, maar begint dus op de bank.

"Hij heeft de afgelopen weken aangegeven dat hij toch heel graag de stap zou willen maken. Binnen die kaders hebben we wel getraind en hem wedstrijdminuten te geven, maar ik wil vandaag elf mensen op het veld hebben die met hun gedachten bij AZ zijn. Ik sluit een invalbeurt van Teun niet uit, anders had ik hem niet meegenomen", aldus de oefenmeester.

Koopmeiners werd de afgelopen weken aan meerdere clubs gelinkt. Vanuit Italië toonden AS Roma en Atalanta Bergamo interesse, terwijl Stade Rennes vanuit Frankrijk met de middenvelder in verband werd gebracht. De Franse club heeft echter Ajacied Edson Álvarez hoger op het wensenlijstje staan. De club deed al een bod van twintig miljoen euro in de Johan Cruijff ArenA, maar de Amsterdammers willen niet meewerken. Wellicht dat Koopmeiners zijn leeftijdsgenoten Boadu en Stengs dus volgt richting de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen