Van der Vaart deelt les die hij van Federer kreeg bij Esbjerg

14 augustus 2021, 16:24   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 16:30

Rafael van der Vaart geniet met volle teugen van zijn terugkeer bij Esbjerg fB, waar hij sinds kort werkzaam is als assistent-trainer. De voormalig middenvelder debuteerde vrijdagavond met een 0-0 gelijkspel tegen Horsens AC op de bank bij de Deense club.

"Het is goed om terug te zijn", lacht de assistent-trainer voor de camera van het clubkanaal na een trainingssessie. "Ik heb wat met de jongens gespeeld en zweet zelf ook. Het was een heel goede training. We hebben de basis herhaald, wat heel belangrijk is. Dat moet je iedere dag doen."

Van der Vaart haalt een les aan die hij van tennislegende Roger Federer leerde. "Ik heb ooit met hem gesproken. Hij zei dat hij nog steeds zijn forehand en backhand traint. En zo is het ook in het voetbal. Dat is niet saai, maar belangrijk. Dat moeten de spelers begrijpen."

Het niveau bij Esbjerg heeft Van der Vaart positief verrast. "Als we dit iedere dag zo doen, dan zul je aan het einde van het seizoen zien dat iedereen zich heeft ontwikkeld en dan hebben we ook een goede kans om wedstrijden te winnen. Ik heb de spelers het een en ander geprobeerd te leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen