Schöne zet clubliefde opzij: "Ajax haalt verloren punten later in"

14 augustus 2021, 14:32

Voor Lasse Schöne begint zijn tweede avontuur bij NEC met een weerzien met zijn oude club Ajax. Het belooft een bijzondere wedstrijd te worden voor de 35-jarige Deen, die zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA in het zonnetje wordt gezet. Hoewel hij Ajax nog altijd een warm hart toedraagt, wil hij niets liever dan met de drie punten huiswaarts te keren.

"Ik ben nu speler van NEC, dus ik wil deze wedstrijd winnen", vertelt Schöne tegen De Gelderlander. De middenvelder stond tussen 2013 en 2019 op de loonlijst in Amsterdam. Met Ajax won hij onder meer drie keer de landstitel. "Ajax haalt de verloren punten later in het seizoen toch wel weer in. Uiteindelijk pakken ze gewoon weer de schaal. Daar maak ik me niet zo druk om."

Ook voor de kinderen van Schöne wordt het een gekke gewaarwording om hun vader te zien spelen tegen Ajax. "Het zal lastig voor ze worden, maar ik denk dat ze voor papa gaan juichen", zegt de Deen. "Ze zijn ook zeker fan van NEC. Ze weten dat ik hier een hele fijne tijd heb gehad. Robin is in Nijmegen geboren en die zegt altijd dat hij een Nijmegenaar is. Dat is wel grappig."

Schöne is bij NEC met open armen ontvangen. "Het is fijn dat er zo op mij gereageerd wordt. Ze zullen best wel wat van mij verwachten dit seizoen en dat mag ook. Termen als de grote man hou ik niet zo van, maar ik heb zeker een bepaalde naam en met mijn ervaring zal ik de jongens moeten helpen. Ik ben hier niet om uit te blazen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen