Koeman komt met positieve update over Frenkie de Jong

14 augustus 2021, 12:48

Ronald Koeman rekent erop dat andere spelers opstaan bij FC Barcelona nu Lionel Messi is vertrokken. De Nederlandse trainer verwacht vooral veel van Memphis Depay en Antoine Griezmann, die in aanvallend opzicht de kar zullen moeten trekken. Frenkie de Jong is volgens Koeman tijdig hersteld voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Koeman nam zaterdagmorgen plaats achter het spreekgestoelte om vooruit te blikken op de seizoensopener tegen Real Sociedad. De trainer kreeg vlak voor de persbijeenkomst goed nieuws: Memphis is, dankzij een geste van tweede aanvoerder Gerard Piqué, ingeschreven voor de competitie. "Ik verwacht veel van Memphis", begon Koeman zijn antwoord toen hij een vraag over de aanwinst kreeg.

"Het klopt dat ik hem goed ken. We hebben twee jaar bij het het Nederlands elftal samengewerkt, waar hij het fantastisch heeft gedaan. Nu vraag ik hetzelfde van hem. We hebben door het vertrek van Messi effectiviteit verloren, maar zullen proberen met onze aanvallende tactiek meer doelpunten te maken. Memphis is daarin heel belangrijk", aldus Koeman, die ook verwacht dat Griezmann een belangrijke rol gaat spelen.

"Zoals ik al meerdere keren heb gezegd, werk ik graag met Griezmann omdat hij een speler is die het team altijd helpt zonder bal. Hij is vrolijk en moedigt de anderen aan. Net als andere spelers moet hij de volgende stap zetten. Hij moet effectiever worden. Hij zal zeker belangrijk zijn en kan de positie overnemen van Messi, waardoor hij meer vrijheid krijgt, wat een voordeel voor hem kan zijn", vervolgde Koeman.

Frenkie de Jong, die in de voorbereiding geblesseerd raakte, gaat naar het zich laat aanzien de wedstrijd tegen Real Sociedad halen. "Hij heeft de afgelopen twee dagen zonder problemen getraind en als er niks gebeurt, is hij beschikbaar voor zondag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen