Memphis dankzij geste Piqué net op tijd ingeschreven

14 augustus 2021, 12:05   Bijgewerkt: 14 augustus 2021, 15:43

Memphis Depay kan zondag zijn officiële debuut maken voor FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller is ingeschreven voor LaLiga, zo maakt de Catalaanse grootmacht bekend. Een geste van Gerard Piqué heeft de geplaagde club uit de brand geholpen.

Het was de afgelopen dagen nog maar de vraag of Barcelona erin zou slagen om Memphis op tijd in te schrijven voor de competitiestart. Om de aanvaller te registreren moest de club flink bezuinigen op de salarispost. Piqué heeft Barça daarbij de helpende hand uitgestoken.

Barcelona maakt bekend dat de verdediger akkoord is gegaan met een aanzienlijke salarisverlaging. Daardoor heeft de club van trainer Ronald Koeman niet alleen Memphis, maar ook Eric García en Rey Manaj kunnen registreren voor de competitie. Sergio Agüero is voor zover bekend nog niet ingeschreven, maar in zijn geval heeft Barça minder haast. De Argentijnse aanwinst is namelijk geblesseerd en kan voorlopig niet in actie komen.

In een poging de salariskosten terug te dringen, onderhandelt Barça ook met Sergio Busquets en Jordi Alba. De spelers zijn ontvankelijk voor een loonoffer, schrijft de club. Ondertussen hoopt Barcelona deze zomer nog afscheid te nemen van enkele spelers. Onder meer grootverdieners Samuel Umtiti en Miralem Pjanic staan op de nominatie om te worden verkocht.

Barcelona opent zondag het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie met een thuiswedstrijd. In Camp Nou staat een wedstrijd tegen Real Sociedad op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen