Boadu verliest met AS Monaco; Cillessen-loos Valencia wint

13 augustus 2021, 23:04

De Eredivisie is vrijdagavond begonnen, maar ook in het buitenland rolt de bal inmiddels weer. Jasper Cillessen kon niet spelen door een blessure. Hij zag 'zijn' Valencia wel winnen, terwijl Myron Boadu zijn ploeg AS Monaco niet kon helpen aan de eerste driepunter in de Ligue 1.

Valencia - Getafe 1-0

Jasper Cillessen ontbrak vandaag in de voorselectie van het Nederlands elftal wegens een blessure. Daardoor kon hij ook niet aan de aftrap verschijnen in La Liga, waar Valencia het opnam tegen Getafe. Valencia-verdediger Hugo Guillamón mocht na drie minuten al douchen door een rode kaart. Toch kon Cillessen wat rustiger kijken toen Carlos Soler in de elfde minuut voor de openingstreffer zorgde vanaf de strafschopstip. Die voorsprong hield de ploeg vast. Dat kwam deels door een rode kaart bij de tegenstander: de Ajax-beul van een paar seizoenen geleden moest een klein kwartier voor het einde ook door met tien man na een overtreding van Erick Cabaco.

Lorient - AS Monaco 1-0

Myron Boadu wacht met zijn nieuwe club AS Monaco nog altijd op de eerste overwinning in de Franse competitie. De aanvaller begon ondanks zijn zwakke optreden van vorige week in de basis, maar imponeerde wederom niet. De Monegasken verloren teleurstellend met 1-0 van Lorient door een benutte strafschop van Terem Moffi na dertig minuten spelen. Hoewel de ploeg van de voormalig AZ-spits meer dan zeventig procent balbezit had, werden er weinig serieuze kansen gecreëerd. Die mogelijkheden waren op één hand te tellen en doelpunten leverde het niet op: Monaco heeft na twee wedstrijden slechts een punt.