Nagelsmann start slecht met Bayern, ondanks Lewa-record

13 augustus 2021, 22:28   Bijgewerkt: 17 augustus 2021, 11:45

Bayern München is het Bundesliga-seizoen vrijdagavond begonnen met puntverlies. Borussia Mönchengladbach hield de ploeg in eigen huis knap op een 1-1 gelijkspel, waardoor de nieuwe coach Julian Nagelsmann en zijn mannen meteen in de achtervolging kunnen op de concurrenten, die nog in actie komen. 

De thuisploeg kwam verrassend al snel op voorsprong via Alassane Pléa, maar de regerend landskampioen kwam nog voor rust op gelijke hoogtevia Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller zorgde daarmee voor een mooie statistiek: met zijn treffer scoorde hij voor de zevende keer op rij op de eerste speeldag van de competitie. Hij is de eerste speler ooit die dat lukt in de Duitse competitie. 

De goalgetter maakte afgelopen seizoen 41 doelpunten in de Bundesliga en gaat dus op de goede weg verder, maar kon zijn ploeg niet voor puntverlies behoeden. Het team van Nagelsmann bleef in de tweede helft jagen op de overwinning. Met 65 procent balbezit had de regerend kampioen het beste van het spel en ook qua schoten was Bayern de betere ploeg. Het was alleen niet genoeg voor een overwinning, want diep in blessuretijd werkte Joshua Kimmich een enorme kans nog net naast het doel. 

Voor coach Nagelsmann is het een behoorlijk vervelende start als manager van Bayern München. In de vier oefenwedstrijden voor de start van de Bundesliga, waaronder tegen Ajax, werd namelijk ook niet gewonnen. Zodoende staat de coach voor wie vijftien miljoen euro werd betaald met zijn ploeg nog niet waar hij wil zijn. Te meer omdat Gladbach vlak voor tijd ook nog een penalty wilde hebben, maar die niet kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen