Weer domper voor Verbeek, hoofdrol Seuntjens bij NAC

Weer domper voor Verbeek, hoofdrol Seuntjens bij NAC

13 augustus 2021 – Gertjan Verbeek heeft als trainer van Almer City FC nog altijd niet gewonnen. De oefenmeester leek tegen Jong FC Utrecht wel op weg naar een zege, maar gaf die vlak voor tijd nog uit handen. Koploper Roda JC ging ditmaal onderuit, terwijl NAC Breda ondanks een hoofdrol voor Ralf Seuntjens de zege nog uit handen gaf. 

Roda JC – Excelsior 1-2
Na de zeer knappe overwinning bij De Graafschap waren de verwachtingen hooggespannen tegen Excelsior, dat vorige week duidelijk een spits miste tegen TOP Oss. Maar zo goed was het vorige week, zo matig was het ditmaal in eigen huis van de thuisclub. Na twintig minuten stond het op een 0-2 achterstand en tot aan het uur waren de Rotterdammers heer en meester. In het laatste half uur werden de Limburgers wel iets gevaarlijker, maar tot een goed resultaat kwam het niet meer voor de ploeg van de geïrriteerde Jurgen Streppel, die weer koploper af is in de Eerste Divisie, ondanks de late aansluitingstreffer van debutant Xian Emmers, die daarna ook nog de lat raakte.

NAC Breda – Telstar 2-2
Ralf Seuntjens was vorige week bij beide goals betrokken, toen NAC Breda met veel pijn en moeite een punt pakte tegen VVV-Venlo (2-2). Maar tijdens het eerste 'avondje NAC' van dit seizoen maakte de ploeg van Edwin de Graaf voor de pauze een prima indruk en wederom was Seuntjens de grote man. Na twintig minuten gaf hij uit een fraaie counter een eindpass op Pjotr Kestens, die de bal over de doellijn kon lopen. Vijf minuten later gaf de routinier een pass op Odysseus Velanas, die keurig onder de doelman door afwerkte. Zodoende was Seuntjens bij alle NAC-goals betrokken tot dusver dit seizoen, maar leverde dat nog geen enkele overwinning op. In een slotoffensief zorgde Gyliano van Velzen met twee goals alsnog voor een gigantische domper in Breda, de eerste keer toen de thuisploeg net even met tien man stond. Voelde het vorige week in blessuretijd on als een gewonnen punt, is het ditmaal duidelijk een verloren punt.

Almere City FC – Jong FC Utrecht 1-1
Na het ongelukkige debuut van Gertjan Verbeek als coach van Almere City FC tegen Jong AZ, moest de oefenmeester ditmaal wel winnen van de beloften van FC Utrecht om niet meteen onder druk te komen staan. De ploeg maakte anders dan vorige speelweekend een frisse indruk voor de bijna tweeduizend supporters en kwam via Ilias Alhaft na goed een kwartier op voorsprong. Omdat het zelf vergat de kansen af te maken, bleef het lang spannend en gaf het de bezoekers de kans om terug te komen in het duel. Dat gebeurde vlak voor tijd, uit een counter zorgde Mees Rijks voor de gelijkmaker, die enigszins tegen de verhoudingen in was. 

MVV – De Graafschap 1-3
Na de pijnlijke nederlaag tegen Roda JC vorige week was Limburg de provincie die de Doetinchemmers liever wilde vermijden, maar voor het duel met MVV moest Reinier Robbemond toch weer naar het zuiden. Door een fraaie goal van voormalig Superboer Sven Blummel werd het vroege openingsdoelpunt van Joey Konings nog ongedaan gemaakt, maar uiteindelijk kwam het ditmaal wel goed tegen een Limburgse club. Giovanni Korte schoot drie minuten na de 1-1 alweer raak in de verre hoek en een klein kwartier voor tijd was de zege definitief binnen. llan Delferriere trok de doorgebroken Johnatan Opoku naar de grond, moest met rood vertrekken en zag zijn slachtoffer vervolgens zelf vanaf elf meter onberispelijk het duel beslissen (1-3).

Overige uitslag:
Helmond Sport - Jong AZ 1-2

Lees ookVVV-Venlo en FC Emmen wachten nog altijd op eerste zege in KKD

gerelateerd