Barcelona moet Messi 52 miljoen betalen, Pochettino blij met deal

13 augustus 2021, 18:57

FC Barcelona nam afgelopen week afscheid van Lionel Messi, maar de kans is groot dat de club nog wel even te maken krijgt met de kleine Argentijn. De Catalanen zijn hun voormalig sterspeler namelijk nog zo'n 52 (!) miljoen euro schuldig aan uitgesteld salaris.

Dat schrijft het dagblad SPORT, die zich baseert op betrouwbare bronnen rondom Messi en FC Barcelona. Messi en de club zouden momenteel in gesprek zijn over hoe het bedrag af te wikkelen en bijvoorbeeld te verdelen over twee jaar, wat voorzitter Joan Laporta voor ogen heeft. Het is loon dat eerder ingehouden werd vanwege de financiële situatie waarin de club zit. Dat is ook de reden dat Messi uiteindelijk moest vertrekken.

De kans dat Messi het bedrag laat zitten, is bijzonder klein, omdat het voor hem een regulier salaris betrof. Waren het bonussen geweest, dan was het wellicht anders geweest voor de captain. Bij Paris Saint-Germain heeft de aanvaller inmiddels ook een heel aardig salaris bedongen van zo'n veertig miljoen euro per seizoen, waardoor hij er voorlopig nog zeker even warmpjes bij zal zitten.

Lees ook'Huilende' Messi sloeg woonvoorstel van Sergio Ramos af

Debuut Messi

Verder sprak Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino zich vrijdag voor het eerst uit over de komst van Messi. Hij loofde Nasser Al-Khelaïfi en Leonardo in deze deal. "Ze hebben uitstekend werd geleverd. Toen bekend werd dat Messi bij FC Barcelona zou vertrekken, hebben ze er alles aan gedaan om hem te halen", zei de Argentijn, die in zijn nopjes is met de komst van zijn landgenoot.

De kans op een basisplaats dit weekend tegen Strasbourg in de Ligue 1 is echter klein. "Hij heeft vandaag pas voor de tweede keer getraind sinds de finale van de Copa América. We moeten kijken hoe hij zich voelt en hoe hij snel topfit wordt. Daarna kijken we pas of hij klaar is om wedstrijden te gaan spelen", aldus Poch over de superster.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen