Fortuna kon Polter niet langer betalen, Zahavi tipt PSV-aankoop

13 augustus 2021, 18:43

Fortuna Sittard heeft vrijdag met pijn in het hart de Duitse aanvaller Sebastian Polter laten gaan. De Eredivisie-club haalde de spits transfervrij binnen, maar kon hem simpelweg niet meer betalen. Het loon, al met al een half miljoen euro, drukte te zwaar op de begroting en dus is hij vrijdag officieel gratis vertrokken naar VfL Bochum.

Fortuna Sittard heeft de uitgaande deal bevestigd en volgens De Limburger is er geen transfersom betaald. 'Het wegvallen van zijn voor Fortuna-begrippen absurde salaris geeft de Sittardenaren weer wat ruimte om spelers te halen en dus zullen er de komende weken ongetwijfeld nog heel wat verdedigers, middenvelders en aanvallers bijkomen. Desnoods zoals voorheen gebruikelijk: op huurbasis', weet het dagblad.

In plaats van doorgroeien moet Fortuna Sittard een pas op de plaats maken, omdat Acul Ilicali – Turkse John de Mol – toch niet ingestapt is en er afgelopen seizoen teveel geld uitgegeven werd. In de vorige zomer leek Ilicali nog te komen en nam Fortuna Sittard veel risico's op de transfermarkt. 'Er werd met geld gestrooid om Mats Seuntjens, Ben Rienstra en vooral Sebastian Polter binnen te halen.'

PSV haalt Tai Abed

Ook PSV maakte melding van een transfer: de zeventienjarige aanvallende middenvelder Tai Abed heeft een contract voor drie jaar getekend in Eindhoven. Hij sluit komend seizoen aan bij PSV O18, maar kreeg via Instagram wel een tip mee van landgenoot Eran Zahavi. 'Geniet van dit moment, gebruik elke dag om je te ontwikkelen en vergeet niet te scoren tegen Ajax', zei hij met een knipoog.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen