Wolfsburg zet ludieke actie op na pijnlijke fout Van Bommel

13 augustus 2021, 17:31

De zeer pijnlijke wisselfout van Mark van Bommel heeft een zeer ludiek gevolg gekregen bij VfL Wolfsburg. De club heeft een actie opgestart waarbij fans bij vijf wedstrijdtickets voor het openingsduel met VfL Bochum bestellen, er zes krijgen. Dat slaat uiteraard op de zesde wissel die de Nederlandse coach toepaste in de DFB-Pokal tegen Preussen Münster.

Omdat de amateurclub een officiële klacht indiende, moet Van Bommel nog altijd vrezen voor een reglementaire nederlaag en dus uitschakeling in het toernooi. "Het is mooi hoe de club ermee omgaat", glimlachte de Nederlandse coach over zijn eigen fout, gevraagd naar de ludieke actie van die Wölfe die vrijdag gestart werd. Op social media is de club sinds de wisselfout de gebeten hond, waar de club op deze wijze vanaf wil zijn. 

"Wat er is gebeurd tijdens de bekerwedstrijd, vinden we natuurlijk erg vervelend. Maar daarover wil ik het niet meer hebben", vervolgde Van Bommel serieuzer. "We hadden verder een normale week in de voorbereiding en staan ??nu voor het 25e Bundesliga-seizoen van VfL Wolfsburg op rij." De coach wilde zich niet laten afleiden en weet dat er gewonnen moet worden.

Lees ook: "VfL Wolfsburg is momenteel het lachertje van Duitsland"

Dat moet de coach wel doen zonder onder anderen William, Bartosz Bialek, Paulo Otavio, Aster Vranckx, Lukas en Felix Nmecha. Toch moet er gewonnen worden, weet hij. "Bochum is een team dat wil voetballen, dat vind ik leuk. Het is iets bijzonders om in de Bundesliga te mogen werken. Daarom kijk ik erg uit naar deze wedstrijd", zei de Nederlandse coach.

Polter naar Bochum

Mogelijk krijgt Van Bommel ook te maken met voormalig Fortuna Sittard-aanvaller Sebastian Polter. De Duitse spits heeft vrijdagmiddag zijn overgang naar Bochum, dat zijn doorlopende contract heeft afgerkocht, afgerond. "Ik wil iedereen enorm bedanken. Ik ben met open armen ontvangen bij deze warme club. Helaas heb ik nooit voor jullie, de fans, kunnen spelen. Dit geweldige team en trainers verdienen jullie steun in het komende seizoen", aldus Polter.

[tweet,VfL_Wolfsburg/status/1426083851651137540

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen