"Er is bij AZ maar één chef op het veld en dat is Koopmeiners"

13 augustus 2021, 16:28

AZ heeft afgelopen week met Aslak Witry een opvolger gehaald voor de vertrokken Jonas Svensson, maar de verdediger zal het seizoen niet starten als basisspeler. Yukinari Sugawara krijgt voorlopig het vertrouwen van trainer Pascal Jansen, die links achterin Owen Wijndal moet missen. Verder hoopt men in Alkmaar vooral dat Teun Koopmeiners ook nog na deze window voor AZ speelt. 

"Aslak heeft nu een aantal dagen bij ons getraind en doet het goed. Het voordeel is dat hij uit een lopende competitie komt en dus meteen kan meedraaien", legt Jansen uit tegenover het Noordhollands Dagblad. De oefenmeester zich veel overeenkomsten tussen Svensson en Witry. "Aslak heeft dezelfde drive naar voren. Is aanvallend ingesteld en heeft een behoorlijke voorzet."

Naast Wijndal moet AZ het mogelijk doen zonder Teun Koopmeiners, die al veel langer in verband wordt gebracht met een transfer. Jansen liet in het midden of zijn aanvoerder gaat spelen. Dat hij belangrijk is, staat echter buiten kijf. "Er is bij AZ maar één chef op het veld en dat is Teun", zei Jansen. "Op basis van wat hij heeft laten zien de afgelopen jaren. Als je het hebt over een baas, dan is dat Teun.''

Lees ookAZ pikt opvolger vertrokken Svensson op in Zweden

Jansen moet daarnaast veel spelers inpassen en dat is niet eenvoudig, legt hij uit tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik moet nu op veel posities moeilijke keuzes maken. Dat is niet erg. Dat is zelfs leuk. En nu, bijvoorbeeld, spelers als Calvin Stengs en Myron Boadu er niet meer zijn, is het niet alleen wat stiller geworden in de kleedkamer. Er is ook een andere hiërarchie. Onze keeper Marco Bizot was ook een baas. Hij speelde alle wedstrijden. Die leegtes worden nu opgevuld door anderen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen