Stekelenburg legt uit waarom hij stopt bij het Nederlands elftal

13 augustus 2021, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maarten Stekelenburg heeft vrijdagmiddag bevestigd dat hij zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. De 38-jarige doelman wil zich dit seizoen volledig focussen op Ajax en stelt zich derhalve niet meer beschikbaar voor Oranje.

Dat vertelt Stekelenburg op de website van zijn werkgever. "Het EK is een mooie afsluiter geweest. Na dat toernooi heb ik onder andere met mijn manager Rob Jansen gesproken over mijn toekomst bij Oranje en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit mijn laatste toernooi was", aldus Stekelenburg.

De ervaren doelman keepte 63 keer voor het Nederlands elftal. Afgelopen seizoen keerde Stekelenburg na een lange periode van afwezigheid terug bij Oranje en werd hij zelfs weer eerste doelman. "Ik word volgende maand 39 jaar oud en voor mij is het belangrijk om tijdens de internationale weekenden mijn rust te pakken. Ik kijk terug op een prachtige tijd bij Oranje."

Louis van Gaal maakte vrijdag zijn voorselectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden bekend. Naast Stekelenburg ontbrak ook de naam van Jasper Cillessen op de lijst. Collega en concurrent Remko Pasveer debuteert in de voorlopige selectie en ondervindt concurrentie van Marco Bizot, Joël Drommel en Justin Bijlow.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen