Jong Oranje jaagt met veel debutanten op EK-ticket

13 augustus 2021, 13:45

Bondscoach Erwin van de Looi heeft in strijd om EK-kwalificatie diverse debutanten opgeroepen. Na het EK van afgelopen zomer, waar de halve finale het eindstation was, moest de oefenmeester gedwongen afscheid nemen van veel spelers die gezien hun leeftijd niet meer speelgerechtigd zijn. Jong Oranje neemt het op 7 september op tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. 

Onder andere basisspelers als Calvin Stengs, Justin Kluivert, Deyovaiso Zeefuik en Dani de Wit mogen het shirt van Jong Oranje niet meer dragen. Dat zorgt ervoor dat Van de Looi voor veel nieuwe namen moet kiezen. Zo maakt kersverse Ajax-doelman Jay Gorter een kans op een plek in de selectie net als Liverpool-verdediger Sepp van den Berg en SC Heerenveen-rechtsback Milan van Ewijk.

Feyenoord is met Ramon Hendriks en Wouter Burger vertegenwoordigd, terwijl Van de Looi ook heeft rondgekeken in de Keuken Kampioen Divisie. Zo mogen Vicente Besuijen (ADO Den Haag) en Mickey van de Ven (FC Volendam) hopen op een definitieve uitnodiging. De grootste naam in de selectie is Myron Boadu, die voor zeventien miljoen euro naar AS Monaco verkaste. Hij gaat mogelijk concurreren met Bologna-aanwinst Sydney van Hooijdonk.

In de voorselectie zitten 32 spelers. Van de Looi zal dus waarschijnlijk nog negen spelers laten afvallen voor het duel in september.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen