Dit zijn de grootste afwezigen in de eerste Oranje-selectie

13 augustus 2021, 13:29

Bondscoach Louis van Gaal heeft met zijn eerste selectie van het Nederlands elftal voor flink wat verrassingen gezorgd. De zeventigjarige oefenmeester koos voor debutanten als Tyrell Malacia en Remko Pasveer, terwijl Guus Til en Joël Drommel terugkeerden bij de groep. Dat ging ten koste van diverse gewaardeerde krachten.

Vooral tussen de palen is er een flinke wisseling van de wacht. Jasper Cillessen was zeven jaar geleden onder Van Gaal nog vaste waarde, maar ontbreekt nu in zijn eerste groep. De doelman liep eind juli een spierblessure op en is bezig aan een race tegen de klok voor de competitiestart. Marco Bizot heeft AZ verruild voor het Franse Stade Brest en zal zich daar weer in de kijker moeten keepen. Maarten Stekelenburg, tijdens het EK nog eerste doelman, heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen.

Bekijk hier de eerste selectie van Van Gaal

Ook achterin op de vleugels zijn diverse slachtoffers gevallen. Denzel Dumfries traint in afwachting van een transfer al weken apart van de groep en lijkt zich pas bij Inter weer in de kijker te kunnen spelen. Datzelfde geldt voor Patrick van Aanholt, die naar Galatasaray verkaste. Owen Wijndal is niet geheel fit en lijkt de competitiestart met AZ aan zich voorbij te moeten laten gaan. Bovendien hoopt de linksback nog op een transfer.

In de aanval heeft Van Gaal geen plek voor Quincy Promes van Spartak Moskou. In de laatste voorselectie van bondscoach Frank de Boer zat nog Anwar El Ghazi, maar voor hem is nu net als voor EK-ganger Joël Veltman geen plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen