Goednieuwsshow Virgil van Dijk: na rentree ook nieuw contract

13 augustus 2021, 11:05   Bijgewerkt: 13 augustus 2021, 11:17

Virgil van Dijk blijft langer bij Liverpool. De Engelse grootmacht maakt vrijdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat de dertigjarige centrumverdediger een nieuw, meerjarig contract heeft getekend. Van Dijk ligt nu tot de zomer van 2025 vast op Anfield.

Liverpool nam Van Dijk drie en een half jaar geleden voor ruim tachtig miljoen euro over van Southampton. Het torenhoge prijskaartje zorgde in eerste instantie voor gefronste wenkbrauwen, maar de discussie over de transfersom verstomde al snel. Van Dijk bewees al snel iedere cent waard te zijn en is al jaren de absolute leider van de defensie van Liverpool.

Met Liverpool won Van Dijk de afgelopen seizoenen de Champions League (2019), de UEFA Super Cup (2019), het WK voor clubteams (2019) en de Premier League (2020). Door een zware blessure die hij opliep in de derby tegen Everton miste de Nederlandse verdediger het gros van het voorbije seizoen. Twee weken geleden maakte hij in een oefenwedstrijd zijn officieuze rentree.

Van Dijk zegt op de website van Liverpool erg trots te zijn dat hij zijn contract heeft verlengd. "Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Ik ben heel blij en trots. Vanaf de eerste dag dat ik hier ben voel ik de waardering van de fans, mijn teamgenoten en de staf", aldus de verdediger.

Komend weekend maakt Van Dijk mogelijk zijn officiële rentree voor Liverpool. "Het gaat goed. Vorig seizoen was voor mij persoonlijk een seizoen om te vergeten, maar ook een om van te leren. Ik heb tot nu toe genoten van mijn tijd hier en zal er de komende jaren van blijven genieten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen