Natrappen kost Openda ook wedstrijd tegen Anderlecht

13 augustus 2021, 10:51

Vitesse kan in de heenwedstrijd tegen RSC Anderlecht geen beroep doen op Loïs Openda. De UEFA heeft de Belgische aanvaller voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Dundalk.

Openda kreeg vorige week in de slotfase van de heenwedstrijd tegen Dundalk een directe rode kaart vanwege natrappen. Daardoor ontbrak de aanvaller donderdagavond in de return tegen de Ierse tegenstander. Zonder Openda plaatste Vitesse zich - met pijn en moeite - voor de play-offs van de Conference League.

Daarin is Anderlecht de tegenstander. Openda zal er niet bij zijn als Vitesse volgende week de eerste wedstrijd van het tweeluik speelt. Wel kan de aanvaller zijn ploeg helpen als een week de return in de GelreDome wordt gespeeld, daar hij donderdag de eerste wedstrijd van zijn schorsing uitzat.

Openda kan wel in actie komen als Vitesse komend weekend het Eredivisie-seizoen opent met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Arnhemmers huren de Belgische aanvaller voor het tweede jaar op rij van Club Brugge. Vorig seizoen was Openda goed voor tien doelpunten en vier assists in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen