Dramatisch Vitesse kruipt in Dublin door het oog van de naald

12 augustus 2021, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse heeft zich donderdagavond ten koste van Dundalk FC geplaatst voor de play-offs van de Conference League. Na de 2-2 in Arnhem kwamen de Arnhemmers in Ierland niet perse beter voor de dag, maar gingen ze wel een stuk beter met hun kansen om, al maakten ze het nog wel spannend: 1-2. De ploeg van Thomas Letsch is dus nog één ronde verwijderd van het hoofdtoernooi van de Conference League.

Vijf oefennederlagen en veel onzekerheid over de spelersgroep. Nee, Vitesse beleefde niet de beste aanloop naar het eerste duel met Dundalk FC. De Ieren leken echter de uitgelezen tegenstander om het zelfvertrouwen een boost te geven. Vitesse begon sterk, opende via Matus Bero de score en kreeg vervolgens veel kansen op een tweede treffer. Die viel echter pas in de laatste minuut, nadat Dundalk FC al twee keer had geprofiteerd van wanorde in de Arnhemse defensie.

De ploeg van Thomas Letsch moest dus nog aan de bank in Ierland. Al in de eerste minuut werd dat bevestigd door Dundalk FC. De thuisploeg dacht via Michael Duffy op voorsprong te komen, maar de grensrechter stak zijn vlak omhoog wegens buitenspel. Daar kwam Vitesse heel goed weg, zeker omdat de herhaling niet kon bewijzen dat de grensrechter het goed had gezien. Het was in ieder geval de voorbode voor een moeizaam eerste halfuur van de bezoekers.

Dundalk FC koos er vorige week in Arnhem nog voor om zich massaal terug te trekken, maar op eigen veld zocht het de aanval. De aanvallende intenties van Dundalk FC brachten wel risico's met zich mee. Zo lag er voor Vitesse veel ruimte om te voetballen, maar daar deed ploeg van Letsch in het eerste deel van de wedstrijd heel weinig mee. Sterker nog, het waren de Ieren die ook na het afgekeurde doelpunt een aantal keer dicht bij de openingstreffer waren. Gelukkig voor Vitesse stond Markus Schubert sterk te keepen. Zo bracht hij uitstekend redding op schoten van Patrick Hoban en Patrick McEleney.

Compleet tegen de verhoudingen in lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Nikolai Baden Frederiksen zijn schot werd nog getoucheerd, maar via een Ierse verdediger én Matus Bero rolde de bal uiteindelijk alsnog over de doellijn: 0-1. Amper van die tik bekomen moest Dundalk FC bijna de 0-2 incasseren. Million Manhoef, die een uitstekende wedstrijd speelde, dribbelde zich een weg vrij in de zestien en tikte de bal door de benen van Alessio Abibi, maar Andy Boyle én de paal brachten redding voor de thuisploeg. Een paar minuten later was het wél raak. Yann Gboho werkte beheerst af op aangeven van Oussama Darfalou: 0-2.

Zo zat Vitesse, ondanks een erg moeizaam begin, op rozen. En dat zonder Loïs Openda (geschorst) en Oussama Tannane (geblesseerd). Laatstgenoemde nam zijn ploeg in het afgelopen seizoen wekelijks bij de hand, maar werd donderdagavond eigenlijk geen moment gemist. De spelers die bij Dundalk FC voor de creativiteit en verrassing moesten zorgen, lieten het daarentegen afweten. Zo leek Vitesse redelijk eenvoudig stand te houden in de tweede helft, ware het niet dat de thuisploeg via een rake strafschop van Hoban er toch weer in begon te geloven.

Het was in de slotfase wachten op de gelijkmaker. Mogelijkheden waren er zeker voor de thuisploeg, maar Schubert hield Vitesse op de been. Hoewel de Arnhemmers er helemaal doorheen zaten, slaagden de Ieren er niet meer in om op gelijke hoogte te komen. Het ticket voor de play-offs is dus binnen voor Vitesse. Daarin treden Letsch en co aan tegen Anderlecht. 

Opstelling en beoordelingen:

Markus Schubert 8.5, Million Manhoef 7.5 (78. Patrick Vroegh -), Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 5.5, Dominik Oroz 6, Maximilian Wittek 6, Sondre Tronstad 5.5, Matus Bero 6, Yann Gboho 7 (62. Tomas Hajek 6), Nikolai Baden Frederiksen 7 (62. Julian Von Moos 6), Oussama Darfalou 6

Man of the match: Markus Schubert

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen