Feyenoord overtuigend naar play-offs Conference League

12 augustus 2021, 21:56   Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 22:54

Feyenoord heeft in de derde voorronde van de Conference League afgerekend met FC Luzern (6-0 over twee wedstrijden). Na twee treffers van Alireza Jahanbakhsh in de eerste helft kwam een plek in de play-offs niet meer in gevaar. Vlak na rust besliste Luis Sinisterra het duel: 3-0. De wedstrijd vooral nog opgeleukt door de twee debutanten Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16).

Na de overwinning in de heenwedstrijd (0-3) was deze wedstrijd meer een formaliteit dan een echt spannende strijd. Toch wilde trainer Arne Slot er niet zo naar kijken. Hij gaf vooraf aan met hetzelfde strijdplan Luzern opnieuw proberen te verslaan. Dit hield in: vanaf de start direct met hoog druk Luzern ondersteboven lopen. 

En zo geschiedde. Feyenoord zette vanaf het begin inderdaad veel druk op de Zwitserse defensie. Net zoals in eerdere wedstrijden van de Rotterdammers leverde het vanavond ook weer een vroege voorsprong op. En Feyenoord heeft er weer een nieuwe doelpuntenmaker bij, want aanwinst Jahanbakhsh maakte zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst. Luis Sinisterra stuurde zijn ploeggenoot weg, waarna Jahanbakhsh drie man achter zich liet na een uitstekende aanname om vervolgens de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Naast zijn doelpunt liet de rechtsbuiten nog meer van zijn klasse zien. Met verschillende hakjes en andere passeerbewegingen was hij dé uitblinker aan Rotterdamse zijde. Het was dus niet gek dat de 2-0 ook van Iraanse komaf was. In een fase dat Feyenoord nadrukkelijk opzoek was naar de volgende treffer zette Jens Toornstra weer vol druk op zijn tegenstander, waardoor de bal terechtkwam bij Jahanbakhsh. De Iraniër schoot van buiten de zestien de bal met overtuiging binnen. Helaas kon hij de eerste helft niet afmaken. Na zijn doelpunt kreeg hij ogenschijnlijk last van de lies en liet de uitblinker zich vervangen. Feyenoord hoefde ook niet onnodig risico's te nemen gezien de voorsprong van vijf doelpunten over twee wedstrijden.

Feyenoord ging in het begin van de tweede helft zeker niet in de spaarstand. Na drie minuten schoot Sinisterra namelijk alweer de 3-0 binnen. Dat was een stand waarop Slot het aandurfde spelers te laten debuteren. Zo mocht de achttienjarige Hartjes zijn officiële debuut voor Feyenoord maken. Nog meer bijzonder was het debuut van de zestienjarige Milambo. Hij is nu de jongste debutant ooit voor Feyenoord. Deze titel nam Milambo over van Georginio Wijnaldum.

Feyenoord nam na de 3-0 wel wat gas terug, waardoor Luzern nog tot een paar kansen kwam. Justin Bijlow was echter niet te passeren en de overwinning kwam hoe dan ook niet in het gevaar. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Door de 3-0 overwinning moet Feyenoord zich nu op gaan maken voor een tweeluik tegen IF Elfsborg. De Zweden wonnen over twee wedstrijden gezien met 2-5 van het Bosnische Velez Mostar. Maar speelt Feyenoord zondag de competitieopener tegen Willem II.

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Justin Bijlow 7.5, Marcus Holmgren Pedersen 6.5, Gernot Trauner 7.5, Marcos Senesi 7.5, Tyrell Malacia 7 (57' Ridgeciano Haps 6.5), Orkun Kökcü 7 (57' Lennard Hartjes 6.5), Guus Til 6.5 (76' Antoni Milambo -), Jens Toornstra 7.5, Alireza Jahanbakhsh 8.5 (42' Robert Bozenik 6), Bryan Linssen 6.5, Luis Sinisterra 8 (77' Naoufal Bannis -)

Man of the match: Alireza Jahanbakhsh

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen