Lukaku stoot Neymar van troon met miljoenentransfer

12 augustus 2021, 19:24   Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 22:16

Romelu Lukaku is terug bij Chelsea. De Londenaren hebben de miljoenentransfer vandaag (donderdag) officieel afgerond. Chelsea betaalt maar liefst 115 miljoen euro voor de 28-jarige Belg. In meerdere opzichten is dat een record. Chelsea neemt de spits, die in het verleden ook al op Stamford Bridge speelde, over van Internazionale.

In totaal is er nooit zoveel betaald voor een speler. Tijdens zijn carrière maakte Lukaku diverse transfers. Het totaal staat nu op maar liefst 327 miljoen euro. Lukaku verdringt daarmee Neymar van de eerste plaats. Voor de twee transfers die de Braziliaan in zijn carrière maakte, is in totaal 310 miljoen euro betaald. Cristiano Ronaldo maakt het podium compleet met een totaalsom van 230 miljoen euro.

Daarnaast is Lukaku de duurste speler ooit voor Chelsea. Het record was in handen van Kai Havertz en Kepa, die in het verleden beiden tachtig miljoen euro kostten. Voor Lukaku is het een herkansing op Stamford Bridge. Tussen 2011 en 2013 stond de Rode Duivel ook onder contract bij Chelsea, maar werd dat geen succes.

Het vertrouwen in Lukaku is weer helemaal terug. Lukaku heeft twee succesvolle jaren bij Internazionale achter de rug, met als kers op de taart de landstitel van afgelopen seizoen. Het salaris dat Lukaku opstrijkt in Londen is niet misselijk. Volgens Engelse media gaat hij 300.000 euro per week verdienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen