Eerste Divisie-transfers: Fortes, Bijl, Elia, Betti en Ligeon

12 augustus 2021, 18:01

De Eerste Divisie ging afgelopen weekend al van start, maar dat betekent niet dat er geen transfers gedaan meer worden. Integendeel zelfs, want donderdag kwamen er weer behoorlijk veel done deals én serieuze geruchten naar buiten bij de verschillende clubs. Een overzicht van het belangrijkste tot dusver deze donderdag. 

Allereerst heeft De Graafschap de bij Sparta Rotterdam vertrokken Jeffry Fortes binnengehaald. De 32-jarige International van Kaapverdië heeft een contract voor één seizoen getekend in Doetinchem, met een cluboptie voor nog een seizoen. "Zowel op het veld als in de kleedkamer is hij van toegevoegde waarde. Dat kan ook niet anders met bijna 300 wedstrijden betaald voetbal in de benen", stelt manager voetbalzaken Peter Hofstede over de deal.

FC Emmen gaat volgens RTV Drenthe spoedig afscheid nemen van verdediger Glenn Bijl, die al afscheid heeft genomen van trainer Dick Lukkien. De rechtsachter staat voor een overgang naar Kryliya Sovetov Samara, dat naar verluidt zo'n twee ton betaalt. Ruben Ligeon is nog altijd op proef in Drenthe om mogelijk diens vervanger te worden bij de Eerste Divisie-club: zijn proefperiode werd met een week verlengd.

Bij ADO Den Haag is Mohamed Betti (24) de komende week op proef. De rechtsback is transfervrij nadat hij de afgelopen twee jaar bivakkeerde bij FC Volendam. Voor die club speelde hij in totaal 88 officiële duels. Eljero Elia en Randy Wolters zijn voorlopig nog niet op proef in de Hofstad. "Ik lees ook wel van Elia, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen, omdat het niet aan de orde is", zei trainer Ruud Brood tegenover Omroep West.

Verder haalde TOP Oss de negentienjarige Tsjech Dominik Velecky binnen, die een proefperiode liep bij de club van Bob Peters. Roda JC haalde met Jamil Takidine eveneens een versterking: de middenvelder komt over van RC Genk en tekende een amateurcontract bij de trots koploper van de Eerste Divisie. MVV zag juist een speler vertrekken: Kürsad Sürmeli werd weggekocht door Altinordu Futbol Kulübü en heeft volgens de club een marktconforme transfersom ontvangen. NAC Breda is volgens BN/De Stem tevreden over proefspeler Loris Brogno en overweegt om hem een contract te geven. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen