Hateboer niet in eerste Oranje-voorselectie van Louis van Gaal

12 augustus 2021, 14:49

Slecht nieuws voor Hans Hateboer (27): de verdediger van Atalanta Bergamo is vermoedelijk zwaargeblesseerd geraakt. De rechtsback is deze week uitgevallen op de training met een voetblessure. Louis van Gaal kan hem om die reden niet opnemen in zijn eerste voorselectie van het Nederlands elftal.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport over de Nederlander. Hateboer moest de training staken vanwege een heel pijnlijke voet, al moet de ernst van de kwetsuur moet nog worden vastgesteld. De zeer sterke verwachting is dat hij er zo'n twee maanden uit zal liggen, mogelijk zelfs drie als de blessure tegenvalt.

De Italiaanse media pakken zelfs al uit dat Atalanta Bergamo misschien wel een vervanger moet halen voor Hateboer op de transfermarkt. Chelsea-verdediger Davide Zappacosta zou op het lijstje staan van de Serie A-club, die in elk geval zonder de Nederlander het seizoen zal moeten beginnen.

Lees ook: Hateboer meldde zich af bij De Boer: "Een zwaar besluit"

Hateboer moest afgelopen zomer het EK met het Nederlands elftal al missen vanwege een kwetsuur. De rechtsback kampte toen met een gebroken middenvoetsbeentje: het is nog onduidelijk of zijn nieuwe blessure daar ook mee te maken heeft. Tot dusver speelde hij elf officiële interlands voor het Nederlands elftal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen