Martínez: "Bij Argentinië gaat het echt heel vaak over Ajax"

Martínez: "Bij Argentinië gaat het echt heel vaak over Ajax"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 augustus 2021 – Bij de nationale ploeg van Argentinië wordt opvallend vaak gesproken over de Nederlandse club Ajax. Dat heeft verdediger Lisandro Martínez uit de doeken gedaan. Volgens hem staan de Amsterdammers er ontzettend goed op in Zuid-Amerika. 

In een interview met Voetbal International vertelt hij over waarom er bij Argentinië vaak gesproken wordt over de regerend landskampioen van Nederland. "Dat is wel een mooi verhaal, want het gaat echt heel vaak bij Argentinië over Ajax. Dat heeft ook met onze analyticus Matthias te maken. Hij is echt een heel groot fan van Ajax", licht Martínez toe.

"Elke keer als Nico of ik bij de nationale ploeg ben, wil hij van ons alles weten over hoe het er in Amsterdam aan toe gaat. Hij raakt niet uitgesproken over Johan Cruijff, over Louis van Gaal. Hij heeft ook allerlei boeken van hen gelezen en hoort ons helemaal uit over trainingsvormen. De club staat er dus goed op", glimlacht de Argentijn over de situatie van de Copa América-winnaar.

Lees ookMartínez en Tagliafico naar Copa América; tóch in Brazilië

Over de winst van het toernooi was Martínez ook duidelijk. "We waren echt een homogene groep en behaalden, ook op trainingen, een hoog niveau. We waren wekenlang op pad met elkaar en er ontstond echt een hechte band. De sfeer was geweldig, maar we waren ook bereid om hard te werken met elkaar", stelt de Ajacied. 

gerelateerd