'Dani Alves kan terug naar La Liga, Setién stopt als hoofdcoach'

12 augustus 2021, 13:28   Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 13:34

Dani Alves kan zich mogelijk verheugen op een terugkeer naar Sevilla. Volgens het Braziliaanse UOL heeft de rechtsback een aanbieding van de Spaanse topclub op zak om terug te keren naar La Liga. Zijn werkgever São Paulo staat ook niet onwelwillend tegenover een overgang.

Dat heeft te maken met de Braziliaanse club, die in financiële moeilijkheden zit en de 38-jarige verdediger eventueel wel van de hand wil doen. Alves speelde tussen 2002 en 2008 eerder al voor Sevilla, dat hem verkocht aan FC Barcelona, waar hij heel succesvol was. Alves is nog altijd de voetballer met de meeste prijzen, Lionel Messi sprak bij zijn gang naar Paris Saint-Germain aan hem nog in te willen halen. Met Brazilië won Alves recent als dispensatiespeler de Olympische Spelen, waarin hij veel indruk maakte - wat een rentree in Spanje realistisch(er) maakt. 

Setién (62) stopt als hoofdcoach

Ronald Koeman mocht deze zomer met veel pijn en moeite blijven bij FC Barcelona, maar voorganger Quique Setién werd in de zomer van 2020 wél ontslagen als hoofdtrainer in Camp Nou. Daar is de coach verbitterd uitgekomen, want hij vond nog geen nieuwe club en heeft inmiddels besloten om met pensioen te gaan.

"We verloren La Liga omdat Real Madrid zes penalty's kreeg. En we wisten dat we tekort kwamen in de Champions League", doelde hij op de 8-2 nederlaag tegen FC Barcelona. "FC Barcelona worstelde al een paar jaar, er was een enorme metamorfose nodig. Iedereen wist dat, maar het was niet mogelijk om te doen, ook financieel niet. Natuurlijk heb ik ook fouten gemaakt, maar iedereen heeft gefaald", zei hij. Setién zegt bovendien nog altijd te wachten op zijn ontslagvergoeding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen